Steve Jobs iPhone-launch

iPhone uitgeroepen tot meest invloedrijke gadget aller tijden

De iPhone is uitgeroepen tot de meest invloedrijke gadget aller tijden. Apple's smartphone staat op nummer 1 in de lijst van TIME Magazine.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Is het de stoommachine? De personal computer? Nee, TIME Magazine heeft vandaag de lijst met 50 meest invloedrijke gadgets aller tijden gepubliceerd. Daarin staan camera’s, tv’s, muziekspelers, smartphones en zelfs drones. De iPhone gaat er met de eerste prijs van door.

Steve Jobs iPhone-launch

Toegegeven, een stoommachine kun je ook niet echt een gadget noemen. Het gaat dan ook vooral om kleine spulletjes die met consumentenelektronica te maken hebben. Volgens TIME heeft de iPhone “onze relatie met computers en informatie fundamenteel veranderd”. De iPhone heeft ervoor gezorgd dat apps zijn doorgebroken en heeft het design van smartphones ingrijpend bepaald.

TIME geeft toe dat smartphones al langer bestonden, maar Apple zorgde ervoor dat miljoenen een echt krachtige computer op zak kregen. Eerdere smartphones hadden niet de toegankelijkheid en de schoonheid van de iPhone. Alles klopt.

Volgens TIME heeft de iPhone geleid tot een nieuw tijdperk van platte, touchscreentelefoons zonder knoppen. De knoppen verschijnen digitaal op het scherm, pas als je ze nodig hebt.

Een bekende afbeelding laat zien hoe smartphones er vóór en na de iPhone uitzagen:

Smartphones voor en na de iPhone

Apple’s Macintosh-computer staat op nummer 3 van de meest invloedrijke gadgets aller tijden. De redactie prijst hoe deze computer de manier van interactie met computers heeft veranderd. De iPod staat op nummer 9 en de iPad op nummer 25. Verderop in de lijst staat ook nog de iBook op nummer 38. Dit was de eerste laptop met draadloze netwerkverbinding.

Nokia 3210

Ook Nokia, Motorola en BlackBerry op de lijst

Ook op de lijst staat de Motorola Droid, die ervoor gezorgd heeft dat Android doorbrak tot het grote publiek. De BlackBerry 6210 staat model voor het BlackBerry-tijdperk waarin iedereen verslaafd was aan e-mailen op het toetsenbordje. Veel mensen zullen blij zijn dat hun favoriete toestel van jaren geleden de lijst heeft gehaald: de Nokia 3210. Dit was de eerste mobiele telefoon met een interne antenne en ingebouwde games. Nog wat andere producten op de lijst: Google Glass, de Fitbit, de Amazon Kindle, de Oculus Rift en uiteraard de Sony Walkman.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 22:05
Categorie iDevices
Onderwerpen gadgets, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.