Benchmark iPod touch (2012) toont 800MHz A5-processor

De eerste benchmark van de iPod touch toont een A5-processor met een kloksnelheid van 800Mhz. Het is aannemelijk dat de benchmarks kloppen, maar nog niet bevestigd.

Benchmark iconHet Japanse Macotakara heeft benchmarks van de iPod touch vijfde generatie bemachtigd, die laten zien hoe de nieuwe iPod presteert vergeleken met andere iDevices. Uit de benchmarks blijkt de iPod touch qua prestaties veel gemeen te hebben met de iPhone 4S, die ook gebruikmaakt van de Apple A5-chip. Deze processor draait op de iPod touch ook met een kloksnelheid van 800MHz. De A5-chip is gebaseerd op ARM’s Cortex A9-architectuur.


Hoewel de resultaten van de benchmark aannemelijk zijn, weten we nog niet helemaal zeker of ze kloppen. De iPod touch is namelijk nog niet officieel verkrijgbaar. Mogelijk is de benchmark gemaakt door een recensent die de iPod touch nu alvast onder de loep mag nemen. Er doken vlak voor de iPhone 5 op de markt verscheen ook al benchmarks op. Deze bleken achteraf niet te kloppen, omdat de app GeekBench nog niet optimaal de prestaties van de iPhone 5 kon meten. Volgens de laatste GeekBench-tests heeft de iPhone 5 een kloksnelheid van 1,30GHz.

De iPod touch vijfde generatie zal ergens in oktober verkrijgbaar zijn. Kopers in de online Apple Store zagen onlangs nog de status van hun bestelling veranderen naar de laatste fase, wat er op lijkt te wijzen dat het niet lang kan duren tot ze worden verzonden

Apple heeft ook de handleiding van de iPod touch gepubliceerd in de iBookstore. Hierin worden verschillende aspecten van de nieuwe iPod touch met iOS 6 uitgelegd. Je kunt de handleiding gratis downloaden via onderstaande link.

Downloaden: iPod touch User Guide For iOS 6 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.