Belgacom gaat voetbalwedstrijden mobiel uitzenden op iPad en iPhone

Belgacom gaat voetbal op iPhone en iPad uitzenden voor 3,50 euro per wedstrijd. Ook komt er een mobiele site om je settop box te programmeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

belgacomBelgacom gaat vanaf 1 oktober het voetbalkanaal Belgacom 11 toegankelijk maken via de pc en smartphones. Het gaat voorlopig om een beperkt aantal wedstrijden: elk weekend zullen drie wedstrijden via een live videostream te zien zijn, geschikt voor de iPhone en iPad. Zowel abonnees als niet-abonnees betalen €3,50 per wedstrijd. Daarnaast is het mogelijk om elk weekend naar hoogtepunten van het voetbal te kijken op iOS- en Android-toestellen.


Het beschikbaar stellen van de voetbalwedstrijden is een eerste stap in het breder beschikbaar maken van het tv-aanbod op mobiele apparaten. “Tot nu toe zat Belgacom TV vastgekluisterd aan de televisie in de woonkamer”, aldus Kris Vervaet, vice-president marketing. “Dat wordt nu opengebroken naar pc en mobiel”. Belgacom introduceerde vijf jaar geleden het digitale tv-aanbod. Ondertussen zijn er 868.000 klanten, die vanaf november de beschikking krijgen over een online catalogus met 200 films. De abonnees kunnen die huren voor €2 tot €5 per film. Je betaalt via je telefoonfactuur, met creditcard of via de sms-betaaldienst PingPing. Deze films zijn niet bedoeld om mobiel te bekijken. Ook het vanaf december 2010 bekijken van digitale kanalen op de pc is voorbehouden aan de desktopkijkers.

Voor de mobiele kijkers komt er in december wel een mobiele website, waarmee je je Belgacom TV settop box op afstand kunt programmeren. Zo’n zelfde functie is kortgeleden al bij de Nederlandse aanbieder UPC van start gegaan.

Via: De Standaard
Tipgever: Bartje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:10
Categorieën Apps, Providers
Onderwerpen backup, belgacom, harde schijf, ipad, televisie, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.