Bekijk je scherm op je TV met Landscape TV Out (jailbreak)

Landscape TV Out is een Mobile Substrate-extensie die het mogelijk maakt om het scherm van je iPhone of iPod touch in landscape-mode op een groter scherm te bekijken. Gebruik van deze extensie zou mogelijk moeten zijn met elke applicatie in combinatie met elk extern scherm waarop de benodigde kabels aan te sluiten zijn.

Landscape TV OutLandscape TV Out is een Mobile Substrate-extensie die het mogelijk maakt om het scherm van je iPhone of iPod touch in landscape-mode op een groter scherm te bekijken. Gebruik van deze extensie zou mogelijk moeten zijn met elke applicatie in combinatie met elk extern scherm waarop de benodigde kabels aan te sluiten zijn. Landscape TV Out is gebaseerd op het project iPhone-tvout waarover we al eerder schreven en waarvan de verdere ontwikkeling gestopt is.

Met behulp van de extensie kunnen ook OpenGL-applicaties op (bijna) de volledige frame rate op een extern scherm getoond worden. Daarnaast is het mogelijk om de grootte en de positionering van het scherm aan te passen via het menu Instellingen. Je kunt van het volledige iPhone of iPod touch scherm gebruik maken om de applicatie op de externe TV te bedienen. In de onderstaande video wordt de extensie in combinatie met een aantal applicaties gedemonstreerd.

TV Out KabelOm gebruik te maken van de extensie is het belangrijk dat je eerst TVOut van de maker ashikase verwijdert als je deze op jouw iPhone of iPod touch geïnstalleerd staat. Na installatie van Landscape TV Out zal er geen icoon op SpringBoard verschijnen, maar kun je deze in- en uitschakelen via het menu Instellingen. Na de extensie te hebben ingeschakeld, verbind je de iPhone of iPod touch met behulp van een composiet- of componentkabel met een extern scherm. Vervolgens kun je de applicatie van jouw keuze starten.

Tot de huidige beperkingen van de extensie horen het feit dat de output van de applicatie (nog) niet gespiegeld is, dat wil zeggen dat het iPhone scherm geheel zwart is als een applicatie op het externe scherm wordt getoond. Landscape TV Out is momenteel alleen te gebruiken in de landscape left positie (met de Home-knop aan de rechterkant). Daarnaast is het niet mogelijk om snel te wisselen van het scherm dat je wilt gebruiken; applicaties zullen op het externe scherm worden getoond als de extensie ingeschakeld is en de TV out-kabel is verbonden voordat de applicatie wordt gestart. Tot slot is het momenteel niet mogelijk om Landscape TV Out te gebruiken in combinatie met de applicaties Phone, iPod en Youtube, waarbij de output van de laatste twee applicaties op de reguliere wijze via de TV out plaats zal vinden. Op het forum van Landscape TV Out kun je de to-do list van de ontwikkelaar voor de extensie vinden.

Landscape TV Out is gratis te downloaden in de repository van BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2009, 16:38
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, landscape, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.