Apple neemt merknaam TabletMac van Axiotron over

Apple blijkt dit jaar eigenaar te zijn geworden van de merknaam TabletMac, dat eerder in handen was van Axiotron. Zij brachten omgebouwde MacBooks op de markt.

axiotron tabletmacApple heeft de merknaam TabletMac overgenomen van de vorige eigenaar, Axiotron. Een paar jaar geleden bracht Axiotron onder de naam ModBook omgebouwde MacBooks op de markt, zonder toetsenbord maar met een extra Wacom-schermpje, zodat het apparaat als een soort tablet gebruikt kon worden.

Sinds 2007 bracht Axiotron het apparaat als TabletMac op de markt, brachten een persbericht uit en registreerden het handelsmerk. Ongemerkt is dit jaar de merknaam TabletMac echter van eigenaar gewisseld: Apple staat geregistreerd als de huidige eigenaar.

Macrumors denkt echter niet, dat dit de uiteindelijke naam van een Apple Tablet wordt, aangezien ‘Mac’ niet zo aanspreekt bij het algemene publiek (waaronder ook veel Windows-gebruikers) en omdat uit recente geruchten bleek dat de tablet eerder op iPhone OS dan op Mac OS gebaseerd zal zijn. Eén van de mogelijkheden is dat Apple het handelsmerk gewoon in handen heeft gekregen om te voorkomen dat er verwarring ontstaat tussen TabletMac (gemaakt door een andere fabrikant) en de eigen Mac-producten.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2009, 16:35
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.