Swipe Controls: bedien je muziek door te swipen (jailbreak)

Swipe Controls is een zogenaamde media player controller waarmee het mogelijk is om je muziek te bedienen door te swipen over het scherm van de iPhone of iPod touch. Doordat je geen gebruik hoeft te maken van de relatief kleine knoppen om je muziek te bedienen, is het gebruik van de applicatie vooral handig voor het gebruik van de iPhone in de auto of in je zak.

Swipe ControlsSwipe Controls is een zogenaamde media player controller waarmee het mogelijk is om je muziek te bedienen door te swipen over het scherm van de iPhone of iPod touch. Doordat je geen gebruik hoeft te maken van de relatief kleine knoppen van de iPod-functie om je muziek te bedienen, is de applicatie vooral handig voor het gebruik in de auto of in je zak.


Swipe Controls is volgens de ontwikkelaar bedoeld als vervanging van PocketTouch. De bediening van de applicatie is simpel: met een swipe naar links ga je naar het vorige nummer, met een swipe naar rechts naar het volgende nummer en door naar boven en naar beneden te swipen bedien je het volume. Als je gebruik maakt van een headset kun je in plaats van Swipe Controls natuurlijk ook klikken om je muziek (maar niet het volume) te bedienen.

Door op de Info-knop te drukken kun je een aantal instellingen veranderen. Hoe hoger de waarde bij Volume Sensitivity, hoe meer het volume zal veranderen als je een swipe beweging naar boven of beneden maakt. Met Slide Gestures Sensitivity kun je instellen hoe lang de swipe moet zijn voordat het nummer gewijzigd wordt. Met Gestures kun je deze in- en uitschakelen voor het volume en het vorige en volgende nummer. Play/pauze is ervoor bedoeld om de play/pauze-functie in en uit te schakelen. Als double tap ingeschakeld is, zul je dubbel moeten tappen voor play/pauze. Tot slot kun je er met Invert Gestures voor kiezen om het jezelf moeilijk te maken.

Swipe Controls is gratis beschikbaar in de repository van BigBoss. Om gebruik te maken van de applicatie heb je tenminste firmware 3.0 nodig. Van de ontwikkeling van de applicatie is een changelist beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.