Deze Nederlandse band hoor je in de iPhone 6s reclamespot

Wist je dat de iPhone 6s-reclame van vorige week een Nederlands tintje heeft? Nu blijkt dat een nummer van de Nederlandse band Beans & Fatback gebruikt is voor Apple's nieuwste reclamevideo.

Beans & Fatback straalt met hun eigen nummer in een iPhone 6s-reclame.
Heb je de recente iPhone-reclame van vorige week gezien? Dan wist je waarschijnlijk niet dat de muziek uit die reclame afkomstig is van een Nederlandse band. Het gaat om de band Beans & Fatback, een band afkomstig uit Hoorn.

Reclame met Nederlands tintje

De band Beans & Fatback zal je in eerste instantie waarschijnlijk geen belletje doen rinkelen, maar de band schijnt in de Verenigde Staten behoorlijk aan de weg te timmeren. Zo werd één van hun nummers ook gebruikt in de advocatenserie Suits, terwijl een ander nummer van de band verwerkt zit in de trailer van de aankomende bioscoopfilm Hail, Ceasar! In de iPhone 6s-reclame gaat het om het nummer Sally the Shape.

https://www.youtube.com/watch?v=oU-_O9gslgo

Het nummer Sally the Shape is gebruikt in de reclame voor de iPhone 6s die 3D Touch onder de aandacht brengt. Aan Metro laat bandlid Onno Smit weten dat hun Nederlandse uitgever veel contact heeft met een grote Amerikaanse uitgever die muziek levert voor reclames, trailers en series, waardoor de muziek van de Nederlandse band daar opgepakt is. Ook hoort hij van veel mensen dat hun muziek erg Amerikaans klinkt. De band geeft aan dat ze een prettig bedrag van Apple gekregen hebben voor het gebruik van de muziek, maar het exacte bedrag wordt niet genoemd.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer weten over deze band? Vanavond zijn ze in RTL Late Night te gast.

Bekijk ook

Live Photos en 3D Touch stelen de show in nieuwe iPhone-reclames

3D Touch en Live Photos stelen de show in twee nieuwe reclamevideo's van Apple. Volgens Apple maakt 3D Touch dankzij Peek & Pop en Snelle Acties je leven op zo'n beetje ieder vlak sneller.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.