Elgato Eve Thermo in de slaapkamer

Elgato Eve Thermo: eerste radiator-thermostaatknop met HomeKit-bediening

De Elgato Eve Thermo is een radiatorthermostaat voor de cv, die via HomeKit en Siri te bedienen is. Voor 70 euro stuur jij je radiator met je stem aan.

Elgato is een domotica-merk dat voorop liep met HomeKit-accessoires. Ze hebben al vier producten, variërend van een energiebesparende stekker tot een thermostaat. Daar komt nu een vijfde product bij: een radiatorknop voor de centrale verwarming die je met Siri-commando’s kan bedienen. Voor de fraai uitgevoerde knop zul je voorlopig wel even naar Duitsland moeten rijden.

Elgato Eve Thermo in de slaapkamer

Elgato heeft allerlei HomeKit-producten

De Eve-producten met HomeKit-bediening zijn al redelijk bekend. Het mooie is ook dat de Elgato-app (link) opties bevat om je HomeKit-huis te beheren, een optie die Apple zelf niet biedt. De producten communiceren onderling via Bluetooth. Ze gebruiken weinig energie, zijn compact en zien er ook nog goed uit. Bovendien heb je geen hub nodig, maar het gebruik van Bluetooth heeft wel als nadeel dat het bereik veel kleiner is dan bij een systeem dat via Wi-Fi werkt. In de toekomst zouden Bluetooth-repeaters met HomeKit-ondersteuning dit probleem kunnen oplossen.

Elgato Eve Thermo in de woonkamer

Elgato Eve Thermo: radiatorknop met Siri-bediening

Een draaiknop voor de cv-radiator met iPhone-bediening was er al, bijvoorbeeld bij Devolo. Deze nieuwe radiatorthermostaat van Elgato onderscheidt zich, omdat het met HomeKit werkt. Je kunt de radiator daardoor met je stem bedienen. Zeg gewoon: “Hee Siri, stel mijn woonkamer in op 21 graden” en het systeem regelt de rest. Je kunt ook automatisch de verwarming laten aanpassen op basis van een tijdschema. Die maak je via de bijbehorende iOS-app.

De knop zelf is niet handmatig te bedienen. Het heeft dus geen zin om aan de knop te gaan draaien, zoals bij een conventionele radiatorknop. Daar staat tegenover dat je per dag, maand en jaar statistieken krijgt met daarbij het temperatuurverloop en de instelling van de radiatorknop, zodat je kunt aflezen welke instelling optimaal is.

Elgato Eve Thermo in de badkamer

Eve Thermo kost 70 euro

De Elgato Eve Thermo is voor €69,95 verkrijgbaar in Duitsland en werkt op twee AA-batterijen. Je krijgt ook een adapter voor de ventielsystemen Danfoss RA, RAW en RAVL erbij. We verwachten dat dit Elgato-accessoire op termijn (net als de andere HomeKit-accessoires van Elgato) ook wel naar Nederland komt.

Elgato Eve ThermoDe Elgato Eve Thermo is beschikbaar op de Duitstalige website van Elgato en is ook te koop via de Duitse Apple Stores. Reserveer wel even je exemplaar voordat je naar Oberhausen rijdt, zodat je niet voor niets in de auto stapt. Check ook even of jouw radiator beschikt over het juiste ventiel.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2016, 16:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen elgato, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.