Maglus: nieuwe stylus voor het iPad-scherm

De Maglus is een nieuwe stylus voor de iPad, waarmee je nauwkeurig op het scherm kunt tekenen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

maglusDe iPad 2 heeft ingebouwde magneten om de Smart Cover op z’n plaats te houden. Accessoiremakers kunnen daar ook gebruik van maken, zoals de Ierse start-up Appydea heeft gedaan. Zij maakten een magnetische stylus voor de iPad 2, die zo groot is als een whiteboardstift, maar met een afgeplatte zijkant. Vastmaken aan de iPad kan op twee manieren: de pen kleeft aan de buitenkant van de Smart Cover of aan de zijkant van de iPad zelf. De Maglus is gemaakt van aluminium, met een schrijfpunt van geleidend rubber. Je kunt het gebruiken voor apps als Adobe Ideas, Penultimate, Inkpad en SketchBook Pro maar ook bij games zoals Angry Birds.

Onderstaand demofilmpje is gemaakt op een iPhone 4 en bewerkt met iMovie op de iPad. Maglus is een Fund It-project, vergelijkbaar met de website Kickstarter. De eerste 200 mensen die in het project geloven, doneren €15 of meer en krijgen na verloop van tijd de Maglus toegestuurd als het benodigde geldbedrag va €15.000 is gehaald. Mocht dat niet lukken, dan zal er ook niets in rekening worden gebracht. De bedenkers hebben ruim 30 dagen de tijd om het geld in te zamelen.

maglus stylus

Mocht je op zoek zijn naar een stylus, dan is er binnenkort nog veel meer keuze. Want ook tabletmaker Wacom is bezig met een Bamboo Stylus en eerder vandaag schreven we nog over de Cosmonaut. De Griffin Stylus, de Just Mobile AluPen Silver en de Ten1 Pogo Sketch zijn al gewoon verkrijgbaar in de winkel.

Doneren: Fund It
Meer info: Maglus
Foto via: MacTrast

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2011, 14:03
Categorie Accessoires
Onderwerp stylus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.