iphone_5s_scherm_vervangen

Batterijomwisseling iPhone 5 geldt nu ook voor toestellen met gerepareerd scherm

Apple vervangt nu ook de iPhone 5-batterij als en schermreparatie is uitgevoerd door een niet-gecertificeerd reparatiebedrijf.

iphone_5s_scherm_vervangenZoals al langer bekend is, vervangt Apple de batterij van de iPhone 5 gratis als je vroege koper bent. Heb je er nog niet gebruik van gemaakt, dan is het hoog tijd om te checken of jouw toestel in aanmerking komt voor reparatie. Achter de schermen is er inmiddels ook iets veranderd: ook toestellen waarvan het scherm is vervangen door externe reparateurs, komen voortaan in aanmerking voor de batterijwissel. Voorheen hanteerde Apple het standpunt dat de accu door de schermreparatie niet zomaar vervangen kon worden. In een interne mededeling aan servicemedewerkers heeft Apple nu gecommuniceerd dat schermreparaties van niet-gecertificeerde reparatiebedrijven ook zijn toegestaan.

iphone 5 display battery

Op de pagina waar je je batterijreparatie kunt claimen is nog steeds te zien, dat de reparatie niet plaatsvindt bij iPhones met een gebarsten scherm. Je moet in dat geval eerst het scherm laten repareren en pas daarna krijg je een vervangende batterij. Heb je eerder te horen gekregen dat jouw iPhone 5 niet in aanmerking kwam vanwege een eerder uitgevoerde reparatie, dan loont het de moeite om nogmaals te proberen. Als een medewerker blijft tegensputteren, dan helpt het misschien om te zeggen dat de aangepaste regels in Apple’s GSX-portaal worden genoemd. Ook Nederlandse supportmedewerkers hebben toegang tot dat systeem. Ben je zelf aan het knutselen gegaan, bijvoorbeeld door zelf de homeknop te vervangen, dan loop je nog steeds risico dat Apple de batterijvervanging afwijst.

Verder zijn we natuurlijk benieuwd naar ervaringen van mensen die al de batterijwissel hebben laten uitvoeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2014, 9:36
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, iPhone 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.