Automatische tijdzone leidt tot hoger batterijverbruik in iOS 5 beta 4

iOS 5 beta 4 blijkt bij sommige mensen een korte batterijduur te hebben. Oorzaak is de automatische instelling van de tijdzone. Schakel je dit uit, dan gaat de accu veel langer mee.

tijdzoneBij bijna elke nieuwe firmware-update komt de klacht terug: de batterijduur is bij een bepaalde groep mensen opeens slechter geworden. Vaak is het onverklaarbaar en heeft niet iedereen dezelfde ervaring. Terwijl de ene gebruiker blij is met een plotseling langere batterijduur, gaat bij een ander al binnen een paar uur het licht uit. Eén boosdoener blijkt voor iOS 5 beta 4 nu te zijn gevonden: de tijdzone-instelling.

Zet je deze op automatisch, dan blijkt de batterij sneller leeg te gaan. De iPhone maakt in dat geval regelmatig verbinding met de gps-chip om de locatie te bepalen en de ingestelde systeemtijd aan te passen. Dit is een foutje dat Apple blijkbaar nog over het hoofd heeft gezien en dat in de definitieve firmware ongetwijfeld nog wordt opgelost. Schakel je de automatische functie uit, dan gaat de iPhone makkelijk drie dagen mee, beweert de site iPhone-ticker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2011, 23:44
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen batterij, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.