PhoneGap 1.0: apps ontwikkelen voor meerdere platformen

PhoneGap is een ontwikkelpakket waarmee je met HTML, CSS en JavaScript een app kunt maken, waaruit een app voor iOS, Android, Windows Phone en diverse andere platformen kan ontstaan. Gratis!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

phonegap
PhoneGap is een dienst, die belooft dat je éénmalig hoeft te programmeren om apps op meerdere platformen uit te rollen. De dienst bestaat al sinds vorig jaar, maar is nu in versie 1.0 officieel verkrijgbaar. Met PhoneGap kun je ontwikkelen voor iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone 7, WebOS, Bada en Symbian.

Het eindresultaat is ongetwijfeld niet zo mooi als wanneer er echt maatwerk werd geleverd, maar je bent wel in één keer klaar en veel goedkoper dan wanneer je een programmeur voor elk platform had moeten inhuren. PhoneGap is gratis en je hebt alleen kennis nodig van HTML, CSS en JavaScript om je eerste app te kunnen schrijven. Je kunt de ontwikkelkit downloaden en meteen aan de slag gaan. En ook goed om te weten: Apple gaat de apps die met PhoneGap zijn gemaakt goedkeuren als ze aan de standaard regels voldoen, beloofde een medewerker eerder.

Downloaden en meer info: PhoneGap

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2011, 23:35
Categorie Apps
Onderwerpen developers, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.