INSTRUMENT 1 van Artiphon

Dit muziekinstrument met iPhone-app maakt je creatiever dan ooit

INSTRUMENT 1 van Artiphon is een veelzijdig muziekinstrument met iOS-app. Je kunt er allerlei instrumenten op spelen, waardoor je enorm creatief kunt zijn.

Hou je van muziek maken maar vind je Kickstarter een riskante business? Geen nood: je kunt INSTRUMENT 1 van Artiphon nu gewoon online bestellen. Het muziekinstrument was een hit op Kickstarter, waar het meer dan $1,3 miljoen dollar ophaalde. Duizenden mensen waren bereid om meer dan $300 te betalen voor een apparaat waarmee je vrijwel welk muziekinstrument kunt bespelen. Uiteraard werkt het met je iPhone of iPad samen.

INSTRUMENT 1 van Artiphon

Artiphon INSTRUMENT 1 kan bijna elk muziekinstrument nadoen

INSTRUMENT 1 borduurt voort op het idee van een Chapman Stick, dat eruit ziet als een gitaar zonder klankkast. Tijdens de productie hadden de makers te kampen met tegenvallers en vertragingen, maar dat is nu gelukkig achter de rug. Nu de Kickstarter-investeerders hun instrument in huis hebben is het tijd om de losse verkoop te starten. Voor $399 koop je er eentje voor jezelf of voor een bevriende muziekfreak. Je kunt kiezen uit zwart of wit en voor $19,99 koop je er een schouderband bij. Met vier exemplaren van de INSTRUMENT 1 heb je een heel orkest.

Artiphon INSTRUMENT 1

Je kunt INSTRUMENT 1 bespelen als een gitaar, keyboard of wat je maar wilt. Het mooie is dat muzikanten compleet nieuwe creatieve ideeën krijgen. Via de bijbehorende app stel je het geluid in en stem je je instrument. Heb je MIDI-apps, dan kun je die ook gebruiken in combinatie met INSTRUMENT 1. Denk daarbij aan apps om muziek te creëren zoals Garageband, Animoog, SampleTank, Ableton Live, ProTools, Logic, Mainstage en dergelijke. In totaal zijn er honderden apps geschikt voor.

Leercurve
Wel zul je, net als de muzikanten in bovenstaande video moeten leren werken met INSTRUMENT 1. Het ding geeft zoveel mogelijkheden dat je aanvankelijk geen benul hebt wat je er allemaal mee kunt, al ziet iedereen wel meteen dat er potentieel heel veel mogelijkheden in zitten. Dat blijkt ook uit de reacties van de eerste Kickstarter-investeerders en met de vrije dagen rond kerst kan het een leuk cadeau zijn. Bovendien is het compact en draagbaar, zodat je het in de (los verkrijgbare) opbergtas makkelijk kunt meenemen naar vrienden.

Artiphone INSTRUMENT 1

Het zal niemand verbazen dat INSTRUMENT 1 is bedacht en gemaakt in Nashville, hoofdstad van de countrymuziek. Maar je mag er natuurlijk ook je eigen, experimentele muziekstijl op spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2016, 10:25
Categorie Accessoires
Onderwerpen instrument, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.