Apple’s sociale muzieknetwerk Ping sluit 30 september

Het sociale muzieknetwerk iTunes Ping zal na 30 september geen nieuwe aanmeldingen accepteren. Dit lijkt Apple's eerste stap in het sluiten van Ping.

PingApple heeft aangekondigd dat Ping vanaf 30 september niet langer beschikbaar zal zijn. Om deze reden zullen er vanaf nu geen nieuwe aanmeldingen bij Ping worden geaccepteerd. Eerder dit jaar bleek uit geruchten dat Apple het netwerk Ping bij de volgende versie van iTunes wilde stopzetten. Op woensdag 12 september presenteerde Apple de geheel vernieuwde iTunes 11, die eind oktober beschikbaar zal zijn.

Het was al langer geen geheim meer dat Apple overwoog om een punt achter Ping te zetten. Eind mei 2012 liet Apple CEO Tim Cook nog weten dat overwogen werd om de stekker uit Ping te halen. Cook zei toen echter nog niet zeker te zijn. Wel gaf hij toe dat Ping een sociaal netwerk was waar de consument geen energie in wil steken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2012, 7:46
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.