AppleCare-producten

AppleCare+ nu voor Apple TV, langere dekking voor de Mac

Maar niet overal
Apple heeft na de aankondigingen van het april-event wat aanpassingen op het gebied van AppleCare gedaan. Zo is er nu AppleCare+ mogelijk bij de Apple TV en kun je in sommige landen je AppleCare-dekking laten doorlopen na drie jaar.

AppleCare+ voor Apple TV

Er was al gewone AppleCare voor de Apple TV, waarbij alleen langere technische support was gedekt. Je kon geen extra dekking krijgen bij ongelukjes, als je de Apple TV had laten vallen, een emmer verf er overheen had gegooid of een andere flater had begaan. Vanaf nu is dat wel mogelijk: achter de naam AppleCare is een plusje toegevoegd, zodat je ook zelf veroorzaakte schade kunt laten repareren. AppleCare+ biedt verlengde technische support en biedt je de mogelijkheid om elke twaalf maanden maximaal twee schadegevallen te claimen. Daarbij geldt steeds een eigen risico van €15 per voorval. Je Apple TV zal worden gerepareerd of vervangen, als dat nodig is.


Je koopt AppleCare+ bij aanschaf van je nieuwe Apple TV of kunt het later alsnog toevoegen. Dat moet wel binnen 60 dagen na aankoop gebeuren. Het kan via de Apple Store, online of telefonisch.

Apple TV 4K in 2021

AppleCare+ kost €29,- bovenop de prijs van de Apple TV 4K van €219,-. Je krijgt in totaal drie jaar dekking.

Meer dan drie jaar AppleCare+ voor de Mac

Een andere aanpassing is dat consumenten hun Mac-dekking nu kunnen verlengen als de drie jaar verstreken zijn. Tot nu toe liep AppleCare+ af na de afgesproken periode en kwamen reparaties voor eigen rekening. De langere termijn geldt helaas maar voor een beperkt aantal landen, zo blijkt uit deze supportpagina. Nederland en België zijn daar niet bij:

  • Australië
  • Canada
  • Duitsland
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Als je AppleCare+ bijna afloopt moet je wel actie ondernemen. Dit moet 30 dagen voor het einde van de dekking gebeuren, anders kun je niet verlengen. Vervolgens moet je akkoord gaan met een soort abonnement dat jaarlijks wordt verlengd. Je kunt dit regelen via mysupport.apple.com en het loopt door totdat je het zelf opzegt.

AppleCare+ voor Mac

Bij de Mac kun je ook twee schadegevallen per 12 maanden claimen, waarbij je een eigen risico van €99,- per gebeurtenis betaalt. Met AppleCare+ heb je bovendien betere toegang tot technische support.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.