Apple zou Samsung viermaal hebben benaderd om patentrechtszaken te voorkomen

Apple zou in 2010 vier keer met Samsung hebben gepraat over de vermeende schending van patenten. Dat blijkt uit de papieren die Apple heeft ingediend bij een rechtbank in Californië. De telefoons van Samsung zouden teveel op de iPhone lijken.

Apple zou Samsung vier keer hebben benaderd om patentrechtszaken te voorkomenNu er wereldwijd rechtszaken tussen Apple en Samsung lopen, kun je je afvragen of dit niet voorkomen had kunnen worden als beide bedrijven eerst met elkaar om de tafel waren gaan zitten. Uit documenten van een recente rechtszaak blijkt dat er wel degelijk overleg tussen Apple en Samsung is geweest. Beide bedrijven hebben elkaar voor het eerst in juli 2010 gesproken over diverse patenten. Daarna zou Apple nog drie keer met Samsung hebben afgesproken.

Apple wilde Samsung ervan overtuigen dat ze inbreuk maken op haar patenten. De laatste afspraak zou in september 2010 zijn geweest, maar zonder resultaat. De rechtszaakpapieren zijn door Apple ingediend bij een rechtbank in Californië. Hierin worden zeer specifieke gegevens genoemd zoals wanneer de besprekingen hebben plaatsgevonden, waar (in Cupertino en Zuid-Korea) en waarover ze gingen. Volgens Apple zou Samsung de iPhone willen kopiëren en hebben ze het Zuid-Koreaanse bedrijf meerdere malen gewaarschuwd hiermee op te houden.

De besprekingen hebben tot niets geleid. Samsung verdient tegenwoordig flink aan de verkoop van haar Samsung Galaxy-telefoons die volgens Apple teveel op de iPhone zouden zijn gebaseerd. Het gerucht ging al eerder dat Apple-oprichter Steve Jobs in 2010 met Samsung in gesprek zou zijn, maar dat was tot nu nog nooit bevestigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2012, 22:09
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.