Nieuwe iPad nu officieel in Nederland te koop

De nieuwe iPad is vanaf nu officieel te koop in Nederland. Diverse Apple Premium Resellers en geautoriseerde verkooppunten openden op 23 maart iets na middernacht alvast de deuren voor de verkoop.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iCentre AmsterdamVanaf middernacht verkopen een aantal Apple Premium Resellers en geautoriseerde verkooppunten zoals de Media Markt, Saturns en Dixons de nieuwe iPad in Nederland. De nieuwe iPad bevat een Retinascherm, een aangepaste A5-processor met een quad core GPU en een iSight-camera. Afgelopen week begon de verkoop al in onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Er heerst een uitstekende sfeer in de rij voor de iCentre in Groningen even voor middernacht. Honderd personen staan er te wachten als de winkel onder geklap van de medewerkers haar deur opent. De grote belangstelling voor de nieuwe iPad komt als een verrassing voor het personeel, dat om half tien ‘s avonds nog een geïnteresseerde of tien telde. De eerste persoon stond er vanaf half acht al.

“Vorig jaar was er nog een korte, rechte rij, nu loopt hij helemaal in een bocht”, zegt medewerker Roy Oostwouder. Maar liefst 200 iPads heeft de winkel binnengekregen. De 32GB WiFi is het meest geleverde model en verwacht Oostwouder ook het meest te verkopen – dus niét de goedkoopste 16GB-uitvoering. “Komt door het Retina-scherm natuurlijk. Slimme marketing van Apple.” De iCentre aan de Westerhaven houdt haar deuren tot in ieder geval drie uur ‘s nachts open.

Apple Store AmsterdamDe resellers en geautoriseerde verkooppunten zijn de eersten die in Nederland de iPad verkopen. De Apple Store in Amsterdam, die op 3 maart voor het eerst zijn deuren opende, zal de iPad vanaf 8 uur ‘s ochtends verkopen. De rij voor de Apple Store begon zich ondanks dit feit al op donderdagmiddag te vormen.

Een aantal andere winkels hebben ook al laten weten ‘s ochtends vroeg de deuren te openen. Zo zal iFactors om 7 uur opengaan en zijn een aantal iCentre-winkels die niet om middernacht openden hetzelfde van plan.

Wil je zo snel mogelijk de nieuwe iPad kopen? In ons overzicht vind je ook een kaart met alle dichtstbijzijnde iPad-verkooppunten.

Foto’s: @Martinkollaard, @tomklaver, @scarbir, @sydyh, @guidoz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:22
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.