Apple zoekt medewerker voor ‘fantastische iOS-locatiediensten’

Apple zoekt een nieuwe medewerker, die zich gaat bezighouden met het testen van GPS- en locatiediensten op de iPhone. Dat blijkt uit een vacature op de website van Apple. Er wordt gesproken over 'exiting iOS location services'.

apple-cupertinoApple is achter de schermen druk bezig om de locatiediensten op de iPhone verder uit te bouwen. Dat bleek eerder al uit patenten en nieuwe functies in iOS 5 en het blijkt nu opnieuw door een vacature. Apple zoekt een iOS QA Location Engineer, die gaat werken aan ‘exciting new features’ voor de iOS-locatiediensten. Het nieuwe personeelslid gaat werken op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino. Je wordt lid van een team dat de kwaliteitsaudits voor de nieuwste iOS-producten uitvoert, speciaal gericht op de locatiediensten. Je moet ervaring hebben met GPS en navigatie-algoritmen, wat de indruk wekt dat Apple ook kijkt naar een eigen navigatiedienst.

Geruchten daarover gaan al langer tijd. Afgelopen april maakte Apple bekend dat er wordt gewerkt aan een crowdsourced verkeersservice voor de iPhone, waarbij gebruikers de data aanleveren. Die dienst zal echter de komende jaren pas verschijnen, dus het kan nog even duren voordat we er iets van zien. Wie plannen heeft om te solliciteren kan op de jobsectie van de Apple-website terecht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 18:42
Categorie Apple
Onderwerpen apple, locatie, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.