EyeTV Mobile: mobiele tv-tuner voor de iPad 2 #IFA

Elgato gaat de EyeTV Mobile uitbrengen, een tv-tuner voor de iPad 2. Op de IFA in Berlijn zal het accessoire voor het eerst te zien zijn. Voor 100 euro kun je straks op de iPad 2 tv-kijken.

eyetv mobile tv-tunerEind deze week gaat de IFA van start, een grote beurs voor consumentenelektronica. Alles van tv’s tot tablets en van audiosystemen voor in de auto tot nieuwe camera’s kun je er vinden.

Apple is traditioneel niet aanwezig op dergelijke beurzen, maar gelukkig valt er genoeg moois aan accessoires te bekijken. Zoals de EyeTV Mobile, een DVB-T-tuner voor de iPad 2. Je kunt ‘m aansluiten op de dockconnector van de iPad 2.

eyetv-mobileJe kunt de telescoopantenne uittrekken zodat een echt tv’tje ontstaat. Deze kun je ook vervangen door een staafantenne. De benodigde iPad-app voor EyeTV Mobile is in de App Store te vinden en is bedoeld voor het pauzeren, vooruit- en achteruitsloegen en opnemen van uitzendingen. In de tuner is een oplaadbare batterij aanwezig, zodat je iPad-batterij niet te snel wordt leeggeslurpt. Je kunt deze met een usb-kabeltje opladen. Interesse? De EyeTV Mobile is vanaf eind september voor 99,95 euro te koop via de website van fabrikant Elgato of via diverse dealers. Wie het apparaatje eerder al in actie wil zien, moet op de IFA in Berlijn zijn. Elgato bracht eerder al de Tivizen uit, een andere mobiele DVB-T-ontvanger die een tv-signaal van iPhone of iPad kan streamen. Die is echter een stuk duurder: 149 euro.

Meer info: Elgato

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 17:33
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.