Apple wil patent op Google Latitude-achtige dienst

Apple heeft een patent ingediend, waarbij ze een locatie-achtige dienst willen patenteren. Daarbij kun je via het ene apparaat de locatie naar een ander apparaat sturen. Dit lijkt op Google Latitude, een dienst waarvoor Apple geen iPhone-applicatie toestond.

apple patentApple heeft een patentaanvraag gedaan voor een locatiegebaseerde dienst waarmee je de positie van je vrienden op de kaart kunt zien. De patentaanvraag is deels ook opmerkelijk omdat er een afbeelding in voorkomt van een iPhone met een camera aan de voorzijde. Er wordt al lange tijd gespeculeerd dat Apple een tweede camera aan de iPhone gaat toevoegen, om videobellen mogelijk te maken. Een ander opmerkelijk feit is dat Google een webapplicatie voor Latitude moest maken omdat Apple een native applicatie afwees. Andere diensten waarmee je je locatie kunt doorgeven aan vrienden, zoals Gowalla en Foursquare, zijn trouwens wel gewoon in de App Store beschikbaar.

9to5mac speculeert dat Apple Google aan het lijntje houdt totdat ze hun eigen locatiegebaseerde dienst uitbrengen. Het patent beschrijft hoe geografische locatiegegevens van het ene apparaat naar een tweede apparaat worden gestuurd, via een bericht die de locatiegegevens zelf of een link naar online gegevens over de locatie bevat. De ontvanger kan daarna een kaart bekijken waarop de locatie staat aangegeven. De omschrijving is echter zo algemeen, dat je je afvraagt of hierop patent te vragen valt: bijna elke dienst waarmee je locaties kunt delen, voldoet hier toch al aan? Het geheim zal wel in de details zitten.

Meer info: patent

apple patent locatie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2010, 20:58
Categorie Apple
Onderwerpen apple, locatie, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.