Apple wil kaarten uitbreiden met augmented reality

Augmented reality: het bestaat al een tijdje, maar Apple heeft zich er nog niet mee bemoeid. Officieel althans, want achter de schermen wordt wel degelijk nagedacht over mogelijkheden. Apple is al een paar jaar bezig met kaarttechnologie, wat regelmatig leidde tot de suggestie dat Google Maps op de iPhone wel eens zou kunnen worden ingeruild […]

augmented realityAugmented reality: het bestaat al een tijdje, maar Apple heeft zich er nog niet mee bemoeid. Officieel althans, want achter de schermen wordt wel degelijk nagedacht over mogelijkheden. Apple is al een paar jaar bezig met kaarttechnologie, wat regelmatig leidde tot de suggestie dat Google Maps op de iPhone wel eens zou kunnen worden ingeruild door een eigen kaartdienst of navigatiedienst van Apple zelf.

In 2009 en 2010 heeft Apple twee kaartbedrijven overgenomen: Placebase en Poly 9. Ook zocht Apple regelmatig nieuw personeel voor het Geo Team, dat ervoor moet zorgen om de Maps-app naar een hoger niveau te tillen. Deze week is er een patentaanvraag van Apple verschenen waarin augmented reality wordt gebruikt voor het herkennen van interessante plaatsen.

De uitvinding staat op naam van Jaron Waldman, dezelfde man die Placebase oprichtte. Vorige week verscheen de eerste patentaanvraag van Waldman, nadat hij in dienst van Apple was getreden. Het meest recente patent is echter het meest interessant, hoewel het natuurlijk niet nieuw is. Je kijkt door de camera en krijgt daarbij een overlay van route-aanwijzingen en points of interest (interessante plaatsen). In het document staat hoe je naar een bepaalde landmark kijkt, bijvoorbeeld een bekend gebouw. Je krijgt daarna aanwijzingen om er naartoe te navigeren. Het idee is vergelijkbaar met al bestaande augmented reality-apps, zoals de app met de veelzeggende naam Augmented Reality, die bovenaan dit artikel wordt getoond.

augmentedreality

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2011, 12:30
Categorie Apple
Onderwerpen apple, augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.