Apple bestelt touch-panelen van Wintek voor de helft van de prijs

Apple blijft bestellingen voor touch panelen voor de iPad bestellen bij Wintek en TPK Holding, maar die bedrijven krijgen een flink lagere prijs voor hun goederen. Soms zelfs minder dan de helft!

iPad scherm touch paneelApple houdt leveranciers van haar onderdelen in een wurggreep door na verloop van tijd bestellingen te plaatsen tegen veel lagere prijzen. Dat is wat er gebeurd is bij de touch-panelfabrikant en leverancier Wintek. Het bedrijf sloeg onlangs een bestelling van Apple af, omdat de prijs die Apple bood minder dan de helft van de eerdere prijs bedroeg. Wintek zag haar inkomsten echter zo dalen in het tweede kwartaal van 2011, dat ze wel in zee moest gaan met Apple’s bestelling.

Zo meldt de website DigiTimes. Net als Wintek verwacht ook TPK Holding, een andere grote leverancier van touch-panelen voor Apple, lagere marges voor het derde kwartaal van 2011. Ook daar heeft het te maken met de prijsreductie die Apple afdwingt.

Het nieuws duidt de machtspositie van Apple. Het bedrijf uit Cupertino staat erom bekend exclusieve deals af te sluiten met leveranciers van onderdelen. Omdat Apple investeert in nieuwe technologie bij een bedrijf als Wintek, die daardoor goedkoper haar nieuwe technologie kan produceren, dwingt ze daarna een gunstige prijs af om zelf goedkoper te kunnen produceren dan de concurrenten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2011, 14:12
Categorie Apple
Onderwerpen scherm, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.