‘Apple wil groot datacenter in Oregon bouwen’

Apple zou plannen hebben om een datacenter in Oregon te bouwen, vlakbij die van Facebook, Google en Amazon. Het zou bedoeld zijn voor iCloud of Apple TV-diensten.

facebook-datacenter-oregonIn het geruchtencircuit gaan geluiden dat Apple plannen heeft om een datacenter in Prineville (Oregon) op te richten. Het zou gaan om een locatie dichtbij de bestaande datacenters van Facebook, Google en Amazon. Het datacenter van Facebook is slechts een paar honderd meter verderop en werd begin dit jaar geopend. Door het milde klimaat en de lage energiekosten is Oregon aantrekkelijk voor het bouwen van dergelijke serverfarms.

Apple’s project zou de codenaam Maverick dragen, aldus twee bronnen uit de industrie. Afgelopen zomer zou een team van Apple op bezoek zijn geweest bij het datacenter van Facebook in Prinevile. Dezelfde dag bezochten mensen van de lokale krant The Oregonian de locatie. Het zou gaan om een 31 megawatt datacenter, met ruimte om verder uit te breiden. Bouwgrond is er genoeg, maar het is de vraag of de elektriciteitsvoorziening in Oregon het aankan. Bij het eerder gebouwde mega-datacenter van Apple in North-Carolina zou het gaan om 100 megawatt, al heeft Apple de specs nooit onthuld. Het nieuwe datacenter zou nodig zijn voor iCloud of voor nieuwe Apple TV-diensten.

Meer info: oregonlive via macrumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2011, 10:52
Categorie Apple
Onderwerpen apple, datacenter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.