TopBrewer: onzichtbare koffieautomaat bedienen met je iPhone

De TopBrewer is een koffieautomaat die je onzichtbaar kunt wegwerken. Vervolgens kun je met je iPhone of iPad de drankjes bestellen. Het koffiesysteem lijkt een beetje op een Qooker.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

topbrewerHet zou niet misstaan in het huis van Jonathan Ive, de hoofdontwerper van Apple. De TopBrewer is een koffiezetter voor mensen die van minimalisme houden. De machine zelf bevindt zich in je keukenkastje, het bedienen doe je met een iPhone. De TopBrewer van Scanomat kan ook koffiebonen malen en melk opschuimen. Via een zwanenhals komt de koffie in je kopje. Het idee is een beetje vergelijkbaar met de Qooker, een kraan waar heet water uit komt, zodat je meteen een kop thee kunt zetten. Die functioneert via een kraan boven je (toch al aanwezige) gootsteen, terwijl je bij de TopBrewer wel wat extra ruimte op je keukenwerkblad moet maken voor het druppelrooster en het touchscreen.

Heb je geen iPhone of iPad bij de hand, dan kun je natuurlijk ook je koffie ‘bestellen’ via het LCD-touchscreen. Gemiddeld kan dit apparaat 4 koppen koffie per minuut maken en het systeem maakt zichzelf automatisch schoon. Je kunt ook varianten krijgen die heet en koud water, melk of fruitsap schenken. Als Steve Jobs nog had geleefd, had hij wellicht voor de variant gekozen, die stoom produceert om je groentes makkelijk te kunnen blancheren. De koffievariant heeft nog als bijzonderheid dat er een extreem kleine melkopschuimer aanwezig is in het uiteinde van de kraan. Ook handig is dat je met één iPhone meerdere TopBrewers kunt aansturen en een favorietenpagina kunt maken met de koffiedrankjes die je het liefst drinkt.

Dit is een apparaat dat je niet zo snel bij de Blokker zult aantreffen. Voor prijzen en beschikbaarheid zul je dan ook contact moeten opnemen met de fabrikant.

Meer info: TopBrewer

scanomat topbrewer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2011, 16:06
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerpen keuken, koffie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.