Audman Case maakt van je iPhone een walkman

Audman is een iPhone-case in de vorm van een walkman. De case is via Kickstarter te koop en bevat een ingebouwde batterij, speakers en de mogelijkheid om mixtapes te maken met een gratis app.

audman iphoneDe walkman is alweer jarenlang verdwenen uit het straatbeeld, maar de succesvolle muziekspeler van Sony blijft regelmatig terugkomen in allerlei retrospulletjes. Ondernemers Dean Ekkaia en Sean Solberg bedachten de Audman, een soort cassettespeler voor je iPhone. Het bijzondere bij dit apparaat is dat er een dock in zit. Ook krijg je met de bijbehorende app echt het idee dat je een cassette in het apparaat steekt.

Sony’s cassettespeler is een icoon geworden. Bij de Audman is geprobeerd om de ervaring zo goed mogelijk na te bootsen, met analoog uitziende afspeel- en volumeknoppen. Medebedenker Dean, was niet tevreden met de retro-cases die al op de markt zijn. Hij bedacht de Audman en schakelde zijn vriend Sean in om het idee via Kickstarter aan de man te brengen.

audman-iphoneDat betekent overigens wel, dat je de Audman niet meteen na bestelling in je bezit hebt: je moet minimaal 125 dollar investeren om er eentje in handen te krijgen. Als er 42.000 dollar bijeen wordt gebracht hebben Dean en Sean voldoende geld om een eerste productieronde te doen. Lukt het niet, dan hoef je ook niet te betalen. De mannen hebben een maand de tijd om het benodigde geld te verzamelen.

De hoge prijs van de Audman heeft te maken met een ingebouwde batterij, die ervoor zorgt dat je iPhone wordt opgeladen tijdens het gebruik. Ook zorgen ze dat twee ingebouwde stereospeakers van stroom worden voorzien. Ingebouwde hoofdtelefoonaansluitingen zorgen ervoor dat je met meerdere mensen naar de muziek kunt luisteren. De bijbehorende app kun je gratis installeren en biedt je ook de mogelijkheid om – lekker ouderwets – mixtapes te maken voor je liefje. Bij de originele walkman was dat ook al een succesnummer.

Meer info: Kickstarter via PCWorld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2011, 12:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen cassette, kickstarter, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.