‘Apple werkt aan iPhone-horloge met Bluetooth’

Apple en Intel werken samen aan een horloge dat via Bluetooth kan verbinden met je iPhone, iPad en iPod touch.

iPhone horlogeApple en Intel werken samen aan een nieuw horloge met een Bluetooth-ontvanger die kan communiceren met een iPhone, iPad of iPod touch. Dit beweren twee aparte bronnen tegenover het Aziatische TGbus. De plannen zouden al zo ver gevorderd zijn, dat het horloge in de eerste helft van 2013 op de markt verschijnt. Het nieuwe apparaat heeft een 1,5-inch OLED-scherm.

Apple zou met het horloge concurreren met horloges zoals de Pebble en de Cookoo Watch, die je ook via Bluetooth laten verbinden met je iPhone. Apple’s horloge zou echter een streepje voor kunnen hebben, omdat Apple grotere invloed heeft op de ontwikkelaars die horloge-ondersteuning moeten integreren.

Hoewel Apple nog niks heeft gezegd over mogelijke horlogeplannen, wordt er al langer druk gespeculeerd over dergelijke ideeën. Voor de iPod nano verscheen zelfs een speciale band, waardoor je de kleine muziekspeler ook kon gebruiken als horloge. Deze bood echter geen verbinding met andere iDevices. In november kwam er nog een concept voorbij van een Apple-horloge met Siri-ondersteuning. De tijd lijkt inmiddels wel rijp voor Apple’s eigen horloge: de 10 miljoen dollar die Pebble via Kickstarter wist in te zamelen wijst er op dat veel mensen op zoiets zitten te wachten.

Of de geruchten kloppen moeten we eerst nog wel zien: dit is namelijk de eerste keer dat we over concrete plannen van Apple en Intel horen.

Bovenstaande afbeelding is een concept.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 11:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp horloge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.