Mophie OutRide: waterdichte sportkit voor iPhone 4/4S

Mophie heeft de Mophie OutRide uitgebracht, een beschermhoes voor actievideo's en foto's tijdens het wintersporten en andere ruige sporten. De Mophie OutRide is waterdicht en heeft een ingebouwde groothoeklens.

mophie outride waterproofMophie heeft een iPhone-beschermhoes aangekondigd voor mensen die van actiesporten houden. De Mophie OutRide is waterproof en heeft een ingebouwde groothoeklens. Er is een aparte OutRide-app verkrijgbaar waarmee je foto’s en filmpjes kunt opnemen, bewerken en delen met anderen. Helaas zullen mensen met een iPhone 5 nog even moeten wachten, want de Mophie OutRide is momenteel alleen verschenen voor de iPhone 4 en iPhone 4S. Maar misschien is het ook wel logisch dat je niet je allerallerallernieuwste iPhone voor dit soort wilde avonturen gaat gebruiken. Verder moet je je alvast voorbereiden op de prijs van €150, vrij duur voor een waterdicht hoesje met lens. Gelukkig zitten er dan nog wel allerlei extra’s bij, zoals diverse bevestigingsklemmen. De OutRide wil een alternatief zijn voor speciale sportcamera’s zoals de GoPro.

outride iphone witDe buitenkant van de Mophie OutRide is gemaakt van polycarbonaat en is uitgevoerd in zwart. Via de Apple Store zal een exclusieve uitvoering in wit met zilver worden verkocht. Met beide modellen kun over een breedte van 170 graden filmen, dus bijna je hele blikveld. Onderdompelen in water kan ook, tot een diepte van 5 meter.

We gebruiken de iPhone steeds meer om de hele dag dingen vast te leggen, in spontaan gemaakte foto’s en video’s. Voor doordeweekse dingen is dat prima, maar als je straks tijdens de wintersport dé afdaling van je leven gaat doen en ‘s avonds in de berghut die stunts aan je vrienden wilt laten zien, is het wel zo fijn als je iPhone goed beschermd is. Voor dat soort situaties is de OutRide bedoeld. Het is wat draagbaarder en veelzijdiger dan andere actiecamera’s, zoals de GoPro, die je op je helm kunt bevestigen. Er zijn meerdere bevestigingssystemen voor sporten als schaatsen, snowboarden, surfen en zeilen. De OutRide maak je vast aan je skihelm of aan het stuur van je mountainbike, maar bevestigen op een statiefje kan ook.

mophie wintersport outrideVia de app kun je foto’s uploaden naar YouTube of een eigen online community, waar anderen je stunts kunnen liken en becommentariëren. Je kunt ook vanuit de app bladeren door beschikbare foto’s en video’s op basis van sport of locatie. Video’s zijn mogelijk in twee kwaliteiten: 60fps 720p of 30fps 1080p, maar voor de laatstgenoemde combinatie heb je wel een iPhone 4S nodig. We kennen Mophie vooral van de Juice Pack-batterijen, maar ze maken ook iPad-hoezen en -houders.

Meer info: Mophie.com
Prijs: Mophie OutRide (€149,95)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 13:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen mophie, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.