Apple krijgt patent op productieproces gebogen glas

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe bijvoorbeeld een iPhone-scherm licht gebogen kan worden. Apple heeft het patent ontvangen en kan het bijvoorbeeld gebruiken voor een iPhone met gebogen scherm.

Gebogen Glas patent AppleApple heeft een nieuw patent ontvangen, waarin wordt beschreven hoe je glas onder hoge temperaturen op een bepaalde manier kunt buigen. De technologie zou gebruikt kunnen worden om een toekomstige iPhone een gebolde glazen achterkant of zelfs een gebogen scherm te geven. Dat laatste werd in het verleden al gedaan bij de Nexus S van Samsung en Google. Of Apple dit ook daadwerkelijk wil gaan toepassing in een toekomstige iPhone is nog de vraag: de patentaanvraag werd in 2009 al gedaan en in de tussentijd is er geen gebruik van gemaakt.

Het is mogelijk dat het gebogen glas één van de opties was die Apple in het verleden heeft overwogen, maar toch van heeft afgezien. Een tweede mogelijkheid is dat Apple nu alvast het idee veilig wil stellen, omdat het mogelijk lijkt dat ze bij het maken van touchscreen-apparaten ooit wel gebogen glas willen gebruiken.

Het patent beschrijft hoe je glas van verschillende grootten kunt buigen. Officieel slaat hij daarom niet enkel op de iPhone. De afbeeldingen die bij het patent werden gebruikt, tonen echter de verhoudingen van een iPhone-scherm, wat suggereert dat Apple bij de aanvraag van het patent vooral daar op gericht was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 9:45
Categorie iDevices
Onderwerpen google glass, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.