Apple werkt aan eigen iOS-scannerapp

Apple werkt aan een iOS-applicatie waarmee je documenten kunt scannen en omzetten naar PDF of Pages-bestand. HP was al met iets soortgelijks bezig, bij de Google Docs-app voor Android is het al mogelijk en straks kan het ook met een officiële app van Apple.

hp-printerGisteren bleek dat HP bezig is met een speciale scanner-app waarmee je allerlei documenten kunt scannen en meteen naar Facebook of Google Docs kunt uploaden. Nu blijkt dat ook Apple bezig is met een app om meteen vanuit je iOS-apparaat te kunnen scannen. Met apps van derden is dat natuurlijk al lang mogelijk, zoals met Genius Scan.

De app gebruikt de iOS-camera als een digitale scanner. Dat werkt alleen als je iPhone is voorzien van een camera die foto’s in een flink hoge resolutie kan maken. Als gebruiker open je de app en houd je de camera gericht op het document dat je wilt fotograferen. Na het maken van een foto gaat de app het automatisch aanpassen aan het gewenste formaat, bijvoorbeeld een visitekaartje of A4. Afbeeldingen en tekst worden van elkaar onderscheiden. Het resultaat is op te slaan als PDF, .Pages of als contactkaart (in het geval van een visitekaartje). Of er ook optische tekstherkenning zal plaatsvinden, is nog onduidelijk. Google heeft al iets soortgelijks in de Docs-app voor Android.

apple-ios-scanner-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 22:01
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen apple, ios 3, skyscanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.