Sellanapp: Kickstarter, maar dan voor app-ontwikkelaars

Sellanapp laat je jouw app-idee presenteren aan de wereld, om er investeerders voor aan te trekken. Een beetje zoals Kickstarter.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SellanappWe hebben de afgelopen maanden flink wat flink wat Kickstarter-projecten op iPhoneclub behandeld. Logisch, want nadat deze projecten de benodigde fondsen hebben verworven, worden ze de nieuwste en slimste iPhone-accessoires. Dat kan ook op andere plekken, moeten ze bij het Nederlandse Sellanapp hebben gedacht. Deze website wordt een plek voor app-ontwikkelaars om hun ideeën te pluggen en investeerders aan te trekken.

Heb je een leuk idee voor een app, dan zet je die op de website van Sellanapp. Vervolgens kunnen andere bezoekers van de site jouw idee onder de loep nemen en je suggesties en feedback toesturen. Zit daar wat slims tussen? Dan kun je een bezoeker benaderen om deel te gaan uitmaken van je ontwikkelteam.

Wanneer er niks aan je app-idee meer toe te voegen valt, zet je jouw app klaar om te presenteren aan iedereen die maar wil investeren. Net zoals Kickstarter hoef je als investeerder niet per se een hoog bedrag in de app te steken, maar kun je ook een kleiner bedrag toesturen. Wel wordt er verwacht dat je minimaal 20 euro in de pot stopt. Zodra het benodigde geld op zak is, begint de ontwikkeling van de app. Jij als investeerder krijgt niet een leuk cadeau thuisgestuurd, maar kunt rekenen op een deel van de omzet.

Sellanapp is een idee van Nederlandse bodem. De makers presenteren de site vandaag op Capital On Stage, waar ze investeerders hopen te vinden om de website mee uit te bouwen. Op het moment is Sellanapp ook nog niet te gebruiken: op de website vind je alleen nog maar een uitleg van de app, samen met de mogelijkheid om je alvast in te schrijven voor de gesloten testfase.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2011, 13:07
Categorie iOS
Onderwerpen crowdfunding, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.