Reacties voor: Apple vraagt ontwikkelaars Family Sharing in te schakelen

Apple vraagt ontwikkelaars om Family Sharing aan te zetten voor hun apps, zodat ze met 6 iTunes-accounts gedeeld kunnen worden.

Reacties: 9 reacties

  1. Leuk en aardig maar je moet wel een betaaloptie invoeren anders werkt het niet. Ik werk alleen met iTunes kaarten in de aanbieding. Ik wil geen creditcard koppelen of iets dergelijks.

  2. Apple moet ontwikkelaars in dit geval wel toestemming vragen omdat het om een wijziging van het contract gaat.

  3. Ik vraag mij af of dit ook werkt zonder creditcard, maar met iTunes tegoed dat verkregen is door middel van gekochte iTunes kaarten uit supermarkten ed. Dan zou deze toevoeging aan iOS ook voor (de meeste) Nederlandse gebruikers nut hebben.

    Iemand die dat kan bevestigen? Het is mij nog niet gelukt.

  4. Dit betekent toch dat alle apps vanaf nú te delen zijn, maar dat ontwikkelaars zelf de keuze hebben om oude apps niet mee te laten doen? Moeten ontwikkelaars niet akkoord gaan met de laatste voorwaarden voordat ze überhaupt iets kunnen, net zoals de ‘gewone gebruiker’?

  5. Ik heb destijds TomTom aangeschaft. Begrijp ik het dan goed dat de rest van mijn gezin dat ook op hun iPhone kunnen installeren zonder bijkomende kosten?

  6. Er veranderd volgens mij niet zo heel veel voor de softwareproducenten. Nu kun je ook al een app meerdere keren op verschillende devices installeren. Alleen wordt het straks dan allemaal wat simpeler, en daardoor wordt het aannemelijk dat de producenten hun apps minder vaak verkopen. Dus of ze happig zijn om deze functie toe te staan….

  7. @eiba: Dat kan nu ook al

  8. @eiba: Dat kan nu ook al, als je alle iPads en iPhones laat synchroniseren vanuit één iTunes account.

    Dan mag je het op 5 apparaten installeren. En je mag 5 accounts op een device hebben.

    Het is daarom nu al mogelijk om een family account te maken met daarop gezamelijke (dure?) apps, muziek en video’s en ieder zijn eigen persoonlijke (gratis?) apps en instellingen.

    Het werkt alleen niet echt lekker. (Wat hopelijk met versie 8 gaat veranderen)

    De kleine lettertjes:

    USAGE RULES
    (ii) You shall be authorized to use iTunes Products on five iTunes-authorized devices at any time
    (iii) You shall be able to store iTunes Products from up to five different Accounts at a time

  9. Voor mij interessant maar zinloos, mijn kinderen hebben een iphone 4 … Dus ik zal iedere keer het ww in moeten tikken …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.