Apple vraagt ontwikkelaars Family Sharing in te schakelen

Apple vraagt ontwikkelaars om Family Sharing aan te zetten voor hun apps, zodat ze met 6 iTunes-accounts gedeeld kunnen worden.

family-sharing-logoApple heeft ontwikkelaars per e-mail gevraagd om Family Sharing in te schakelen voor hun apps. Ze kunnen dat doen via het iTunes Connect-portaal voor ontwikkelaars, dat later dit jaar een nieuw uiterlijk zal krijgen. Family Sharing (Delen met gezin) is een nieuwe functie voor gezinnen, waarbij mensen binnen hetzelfde huishouden via één creditcard kunnen kopen maar toch hun eigen Apple ID kunnen gebruiken.


Dat Apple om toestemming van ontwikkelaars vraagt, is eigenlijk een tegenvaller. Het betekent dat lang niet alle apps in aanmerking zullen komen voor de meest interessante functie van Family Sharing: de mogelijkheid om met zes gezinsleden dezelfde app te downloaden, zonder meermaals te betalen. Ontwikkelaars kunnen hun apps geschikt maken voor Family Sharing door akkoord te gaan met de nieuwe overeenkomst voor betaalde iOS- en Mac-applicaties. Ze moeten ook toestemming geven voor eerder uitgebrachte apps.

Apple schrijft:

To make your apps available as part of Family Sharing, agree to the updated iOS Paid Applications and/or Mac Paid Applications agreement in Contracts, Tax, and Banking on iTunes Connect. To ensure that Family Sharing is also enabled for previously purchased apps, leave the appropriate checkbox selected on the agreements page.

Met Family Sharing kunnen gezinnen hun agenda’s, herinneringen, foto’s, locaties en gekochte apps delen. Ook kun je instellen dat ouders altijd toestemming moeten geven voor aankopen van kinderen. Dat kan op afstand: het kind vraagt om toestemming en er verschijnt een pop-up op het scherm van de ouders, ook als die kilometers verderop op kantoor zit, terwijl het kind bij de oppas is.

Lees ook: iOS 8 uitgelicht: Family Sharing voor gezinnen

family-sharing-brief

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 juni 2014 om 7:45
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.