Oculus Crescent

Apple zoekt virtual reality-experts voor geheim project

Apple is op zoek naar meer virtual reality-experts. Het is de zoveelste aanwijzing dat Apple iets op dit gebied wil doen.

Oculus CrescentApple zoekt meerdere experts op het gebied van virtual reality. Het is opnieuw een aanwijzing dat Apple van plan is om iets op dit gebied te doen. Ook Facebook, Microsoft, Google, Sony en Samsung zijn projecten gestart rondom virtual reality. Het idee daarbij is, dat je je met een bril helemaal kunt afsluiten van de echte wereld, zodat je je helemaal kunt onderdompelen in een virtuele wereld. Vooral bij games en kan dat interessant zijn.

Apple zoekt onder andere een Senior Display Systems Engineer, die gaat werken aan virtual reality-omgevingen. Eén van de functie-eisen is werkervaring op het gebied van virtual reality. Sinds eind 2014 is Apple regelmatig op zoek naar allerlei experts op het gebied van virtual reality en augmented reality. De nadruk ligt daarbij vooral op software-experts en mensen die verstand hebben van schermtechnologie. Eén van de vacatures is bijvoorbeeld een Senior Display Software Engineer.

Lees ook: Zo maak je van de iPhone een virtual reality-bril

Maar Apple is ook bezig met hardware. Ze hebben in het verleden meerdere patenten ingediend om brillen en andere hardware voor virtual reality te maken. Daarbij krijgen ze te maken met bekende concurrenten zoals Samsung, die al een Gear VR-bril op de markt heeft gebracht. Maar er is ook concurrentie uit andere hoek: zo schreven we een paar dagen geleden over de virtual reality-bril van Zeiss, een bekende fabrikant van lenzen en andere optica. Maar er zijn ook nieuwe spelers die helemaal niets met hardware te maken hebben: Facebook heeft bijvoorbeeld bekendgemaakt dat ze de komende jaren virtual reality in de apps willen inbouwen.

Lees ook: Waar blijft Virtual Reality voor de iPhone?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2015, 10:14
Categorie Apple
Onderwerpen apple, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.