kpn-4g-dekking

KPN bundelt drie frequentiebanden voor sneller 4G-netwerk

KPN gaat 2600 MHz toevogen als derde frequentie inschakelen op het 4G-netwerk, zodat extra hoge snelheden haalbaar worden op drukke plekken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

KPN heeft bekendgemaakt dat ze als eerste telecombedrijf in Nederland drie frequentiebanden hebben gebundeld, zodat dataverkeer over het 4G-netwerk nog sneller wordt. De capaciteit van het 4G-netwerk wordt zo vergroot, waardoor de downloadsnelheid van klanten hoger wordt. Op die manier zijn downloadsnelheden van 297 Mb/s gerealiseerd. Het downloaden van een bestand van 1 GB duurt dan nog geen halve minuut. Het biedt ook nieuwe mogelijkheden voor toekomstige diensten zoals Voice en Video over 4G.

kpn-4g-dekking

De techniek waar KPN gebruik van maakt heet 3CCA, een afkorting die staat voor 3 Component Carrier Aggregation. Het houdt in dat drie frequentiebanden worden gebundeld. Vorig jaar zomer bundelde KPN in de grote steden al de frequentiebanden 800 MHz en 1800 MHz en nu hebben ze daar de 2600 MHz-band aan toegevoegd. Het resultaat is een snelheid die vier keer hoger ligt dan gebruikelijk bij 4G. Het betekent overigens niet dat jouw downloadsnelheid opeens spectaculair hoger wordt, want KPN wil de komende tijd ervaring opdoen met de techniek. KPN was de eerste provider met landelijke 4G-dekking en wil het netwerk nu verder verbeteren met 3CCA. Tot nu toe werd de techniek alleen in Zuid-Korea en Frankrijk geïntroduceerd.

KPN zal bij het inschakelen van de 2600 MHz-band voorrang geven aan plekken waar het 4G-gebruik erg hoog is, om te voorkomen dat data-opstoppingen ontstaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:33
Categorie Providers
Onderwerpen 4g, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.