Apple viert 30ste verjaardag Mac met video gemaakt met iPhones

Op de 30ste verjaardag van de Mac filmde Apple met enkel iPhones een video over het dagelijkse gebruik van de Mac.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-video MacOp vrijdag 24 januari vierde Apple dat de Mac 30 jaar bestaat. Een bijzondere mijlpaal die het bedrijf natuurlijk niet ongemerkt aan zich voorbij liet gaan. Een uitgebreide tijdlijn en video en een zeldzaam interview met Apple-topmensen waren enkele van de hoogtepunten. Maar daarnaast had Apple nog een geheim project: op de dag zelf werd een korte video gemaakt, volledig gefilmd met iPhones.

In de korte film staan de dingen centraal die mensen met Apple-producten doen. Met behulp van iPhones is gefilmd in 10 landen verdeeld over vijf continenten. Het is volledig met iPhones gefilmd en afgelopen week met de Mac gemonteerd. In het filmpje, dat zo’n 2 minuten duurt, toont Apple vervolgens hoe de Mac vandaag de dag gebruikt wordt voor uiteenlopende activiteiten, zoals het documenteren van archeologische opgravingen, het besturen van robots en het dirigeren van een orkest.

https://www.youtube.com/watch?v=zJahlKPCL9g

De keuze voor de video is opvallend. Zondag was de finale van de Super Bowl, een van de grootste Amerikaanse sportevenementen. Traditioneel kopen alle grote merken, ook Apple, reclame-zendtijd in om hun nieuwste commercials uit te zenden. Verwacht werd dat Apple ook dit jaar een Super Bowl-commercial zou lanceren, maar kiest er nu heel bewust voor om de film via het internet te verspreiden.

Update: Apple laat in een tweede video zien hoe bovenstaand eerbetoon precies werd gefilmd.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vslQm7IYME4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2014, 10:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.