A7-chip doelwit in patentzaak Amerikaanse universiteit

De nieuwe iPhone 5s, iPad Air en iPad mini Retina schenden met de A7-chip een patent van een Amerikaanse universiteit in Wisconsin.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple_a7_chipset_heroEen nieuwe aanklacht beschuldigt Apple van patentschending met de nieuwe A7-processor in de iPhone 5s, iPad Air en iPad mini Retina. Dit schrijft Patently Apple. De originele patenthouders zouden de patentaanvraag voor de technologie in de A7-chip al in 1996 hebben ingediend bij het Amerikaanse patentbureau, nadat ze hun ontdekking hadden gedaan aan de universiteit van Wisconsin-Madison. Inmiddels is het patent in bezit van de Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), een bedrijf dat met patenten de onderzoekstak van de universiteit financiert.

Het patent beschrijft op een technisch niveau hoe een processor data kan verwerken, maar het gaat volgens Patently Apple niet om een patenttrol die een vaag idee heeft gepatenteerd om geld binnen te harken. De beschreven technologie zou de efficiëntie en prestaties van computerprocessors over de jaren flink hebben verbeterd. Daarnaast investeert WARF geld verdiend via licenties in nieuwe onderzoeken.

WARF verzoekt de rechter om het onrechtmatige gebruik van de gepatenteerde technologie in de A7-chip tegen te gaan. Dat kan in theorie leiden tot een verkoopverbod, maar het is ook goed mogelijk dat Apple een licentie op het processorpatent moet afsluiten. WARF zegt dat een rechtszaak noodzakelijk is, omdat Apple niet zomaar een licentiedeal zou sluiten met dergelijke partijen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2014, 20:56
Categorie Apple
Onderwerpen a7, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.