Apple verwijst naar nieuwe verkeersfunctie in persbericht

Apple heeft vandaag in een persbericht aangegeven dat ze geen locatiegegevens van individuele gebruikers verzamelen. Maar ze werken wel aan een verkeersdienst.

ios4 mapsApple heeft vandaag een persbericht uitgebracht, waarin ze uitleggen dat er geen persoonlijke locatiegegevens worden verzameld. Maar in het bericht noemen ze ook een verkeersfunctie, die nog niet bestaat. Op de vraag “What other location data is Apple collecting from the iPhone besides crowd-sourced Wi-Fi hotspot and cell tower data?” volgt het antwoord: “Apple is now collecting anonymous traffic data to build a crowd-sourced traffic database with the goal of providing iPhone users an improved traffic service in the next couple of years.”

Apple legt in het persbericht uit waarom het bestand consolidated.db bestaat. Dit legt de locatie van gebruikers vast en zit al minstens sinds de komst van iOS 4 in het besturingssysteem. Hoewel Apple aangeeft dat het langdurig vastleggen van de locatie een softwarebug is, die nog al worden weggepoetst in een volgende firmware-update, zeggen ze tegelijk ook dat ze zullen doorgaan met het vastleggen van de locatie om een verkeersdatabase aan te leggen. Het kan nog wel een paar jaar duren voordat een toekomstige verkeersfunctie er komt. Dat zou de vorm kunnen krijgen van navigatiesoftware. Apple publiceerde in 2009 een vacature waarin ze aankondigden meer met kaarttoepassingen te gaan doen. Diverse websites suggereren nu dat Apple aan een navigatiedienst werkt a la Navigon en TomTom. Google levert dit al op Android-toestellen met behulp van Google Maps.

Als je het vacature-aanbod van Apple volgt kom je trouwens een bonte schakering aan allerlei banen tegen: antenne-engineers, interface-designers, metaalexperts, beveiligingsexperts en medewerkers voor een nieuw betaalplatform, alles zagen we de afgelopen jaren al langskomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2011, 19:05
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen apple, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.