‘Apple verlaagt productie huidige iPhone met 20 tot 25 procent’

Apple heeft de productie van de iPhone verlaagd met 20 tot 25 procent. Dit stelt Sterne Agee-analist Shaw Wu. Op deze manier zou Apple zich voorbereiden op een nieuwe iPhone in september of oktober.

iPhone productieAnalist Shaw Wu van Sterne Agee wijst er in een bericht aan investeerders op dat Apple de productie van de iPhone met 20 tot 25 procent heeft verlaagd. Apple zou in het volgende kwartaal tussen de 26 en 28 miljoen iPhones verschepen, in plaats van de 35,1 miljoen die vorig kwartaal werden verstuurd. Volgens Wu bereidt Apple zich hiermee voor op de volgende iPhone, die volgens hem rond september of oktober verkrijgbaar zal zijn.


Apple staat er om bekend de productie te verlagen wanneer er een nieuwe iPhone op komst is. De conclusie die Wu trekt is daarom niet heel vergezocht, maar zijn verdere analyse is wel interessant: brengt Apple de iPhone in september of oktober uit, dan lijkt het iets onwaarschijnlijker dat we op WWDC 2012 de iPhone al kunnen verwachten. De iPhone 4S kwam ook in oktober uit en had in diezelfde maand een apart evenement.

Volgens Wu zien we het tegenovergestelde bij de nieuwe iPad: de productie hiervan zou binnenkort juist worden verhoogd. Hierbij valt weinig te speculeren over het succes van de iPad of een toekomstige aankondiging: de productieverhoging zou te danken zijn aan een extra leverancier, die het gebrek aan retinaschermen zou oplossen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.