Patent: iPhone besturen met officiële clickwheel voor in de auto

Een patent van Apple beschrijft een clickwheel die je aan het stuur van je auto kunt bevestigen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld muziek besturen zonder je handen van het stuur te halen.

Clickwheel autostuur iPhoneEen nieuw patent van Apple laat een bijzondere integratie van de iPhone in je auto zien: een speciale clickwheel voor aan je stuur zou het mogelijk maken om je iPhone te besturen terwijl je rijdt. Het patent beschrijft hoe Apple’s clickwheel zich zo goed mogelijk aan verschillende autosturen kan bevestigen en hoe je hem kunt bijdraaien zodat je overal met je duim goed bij kan.


De clickwheel zou gebruik maken van Bluetooth of een ander RF-signaal om zich draadloos met je iPhone te verbinden. Net als bij latere iPods is de clickwheel touchgevoelig, waardoor je bijvoorbeeld met je vinger heen en weer kunt vegen om je door een lijst met nummers te navigeren. Je moet je iPhone natuurlijk wel in je auto aansluiten om optimaal van de geboden mogelijkheden gebruik te maken.

Door zich aan je stuur vast te klemmen blijft de clickwheel op zijn plek. De hiervoor gebruikte pootjes zijn zo gevormd, dat hij met een dun en een dik stuur zou werken. De bovenkant van het accessoire kan gedraaid worden, zodat de knoppen altijd in een gewenste positie van je duim zitten.

Apple is niet de eerste die kijkt naar de mogelijkheid om muziek vanaf het stuur van je auto te manipuleren: veel auto’s hebben al lange tijd knoppen aan de zijkant van het stuur zitten om dit mee te doen. Apple’s oplossing zou echter een directe verbinding hebben met de iPhone, in plaats van met de autoradio. Gezien het via Bluetooth al langer mogelijk is om muziek te besturen, kunnen accessoiremakers zelf ook soortgelijke hulpmiddelen voor de iPhone maken.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.