Wolfram Mathematica komt naar de iPad

Wolfram Mathematica komt binnenkort naar de iPad. Stephen Wolfram gaf daartoe een hint in een discussie op Reddit. Met Mathematica kun je allerlei wiskundige en wetenschappelijke berekeningen maken.

mathematicaWolfram Alpha kennen iOS-gebruikers vooral als de ‘denkmotor’ achter de virtuele assistent Siri. Stel je Siri een ingewikkelde vraag, bijvoorbeeld ‘Wat is de hoogste berg in Spanje?’ of ‘Is de Canadese dollar meer waard dan de Amerikaanse dollar?’, dan zal het antwoord in negen van de tien gevallen van Wolfram Alpha komen. Er zijn ook al losse apps voor Wolfram Alpha en er komt binnenkort nog eentje bij: Wolfram Mathematica komt naar de iPad. Dat blijkt uit een discussie op Reddit, waarin oprichter Stephen Wolfram reageerde op de vraag of er een iPad-versie aankomt.

Mathematica is gespecialiseerd in computerberekeningen, ongeacht of het om de prestaties van beleggingsfondsen of een algoritme voor patroonherkenning gaat. Het is ook een ontwikkelplatform met workflow, zodat je je idee kunt omzetten naar een zakelijk toepasbare oplossing. Toepassingen zijn vooral te vinden in wetenschap, engineering en onderwijs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2012, 22:55
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp wiskunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.