Apple verkocht in totaal 108 miljoen iPhones en 60 miljoen iPod touches

Apple heeft in documenten voor de rechtszaak tegen Apple enkele nieuwe cijfers onthuld: er zijn 19 miljoen iPads, 108 miljoen iPhones en 60 miljoen iPod touches verkocht. Ook gaf Apple 2 miljard uit aan advertenties.

iphone ipod touchApple heeft een rechtszaak aangespannen tegen Samsung, zoals je eerder op iPhoneclub kon lezen. In de documenten die Apple aanleverde voor de rechtszaak zijn echter interessante cijfers te vinden die Apple niet eerder publiceerde. Apple zegt namelijk dat er meer dan 60 miljoen iPod touches zijn verkocht sinds het apparaat in 2007 op de markt kwam. Nooit eerder maakte Apple deze cijfers bekend. Ook valt te lezen dat er in totaal 108 miljoen iPhones zijn verkocht. Hoeveel er in het tweede kwartaal over de toonbank zijn gegaan, zal waarschijnlijk morgen bekend worden, als Apple nieuwe kwartaalcijfers bekendmaakt.

Analisten gaan er vanuit dat er bijna 20 miljoen iPhones zijn verkocht in het tweede kwartaal van 2011. De verkoopcijfers kregen een positieve stimulans door het feit dat er een Verizon iPhone op de markt kwam, waardoor mensen die een abonnement bij AT&T niet zagen zitten ook aan hun trekken kwamen. Het document bevat verder nog wat cijfers over de verkoop van de iPad. In maart waren er in totaal 19 miljoen iPads verkocht. Hieruit valt af te leiden, dat er in het tweede kwartaal tussen de 4 en 5 miljoen iPads zijn verkocht. Vorig kwartaal sprak Apple namelijk over 15 miljoen stuks. Ook interessant: Apple heeft meer dan 2 miljard uitgegeven aan reclame voor de iPad, iPhone en iPod touch in de fiscale jaren 2007 tot en met 2010.

Het volledige document is online te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2011, 20:14
Categorie Apple
Onderwerpen apple, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.