Apple TV+ Elephant Queen

‘Deze films van Apple TV+ kun je eerder al in de bioscoop bekijken”

The Banker, The Elephant Queen en Hala

Apple laat eigen films maken, die als Apple TV+ original te zien zullen zijn. Maar eerst verschijnen ze in de bioscoop. Voor drie films heeft Apple nu de plannen bekendgemaakt: The Banker, The Elephant Queen en Hala.

Bioscoopfilms bij Apple TV+

De genoemde films zullen eerst in de bioscoop te zien zijn, voordat je ze via Apple TV+ kunt bekijken. Er gingen eerder al geruchten dat Apple de eigen originals ook via de bioscoop wilde verspreiden. Variety heeft nu meer details achterhaald. Apple zou volgens bronnen hebben gekozen voor een combinatie van bioscoopfilms die ook via Apple TV+ te zien zijn. Daarmee probeert Apple zich te onderscheiden van Netflix, die een moeilijke relatie met de bioscoopwereld heeft. Je zou het dus kunnen zien als een charmeoffensief.

The Elephant Queen

De natuurfilm The Elephant Queen zal vanaf 18 oktober in de (Amerikaanse) bioscopen te zien zijn en is vanaf november te streamen op je Apple TV en op alle andere apparaten waarop TV+ draait.

The Elephant Queen ging deze week al in premiere in New York en kreeg daar veel lof. Apple zou kleine distributiehuizen hebben ingeschakeld om de films in de bioscoop te krijgen.

The Elephant Queen (IMDb) is Apple’s eerste grote aankoop. Het is een documentaire van de Britse filmmakers Victoria Stone en Mark Deeble, die een groep olifanten hebben gevolgd. De aandacht gaat daarbij vooral naar moederolifant Athena, die de groep door een moeilijke periode met veel droogte probeert te slepen. De onafhankelijke distributeur A24 helpt bij de distributie van The Elephant Queen.

De filmstudio heeft een meerjarencontract met Apple gesloten om 5 films af te leveren, waaronder Sofia Coppola’s ‘On the Rocks’. Hierin spelen Bill Murray en Rashida Jones de hoofdrol. De premiere zal begin volgend jaar zijn, tijdens het filmfestival in Cannes van 2020. Dit festival staat gepland van 12 tot en met 23 mei.

Apple TV+ Elephant Queen

Hala

Hala (IMDb) is een film over een jong Moslim-meisje, dat haar familietradities probeert te combineren met het moderne leven op een high school in Chicago. Deze film is op 22 november in bioscopen te zien en een maand later kun je er via Apple TV+ naar kijken. Deze film wordt geproduceerd door Jada Pinkett Smith.

The Banker

Een andere film is The Banker (IMDb). Hierin zien we Anthony Mackie en Samuel L. Jackson als geld- en onroerend goed-magnaten. De film is vanaf 6 december in bioscopen te zien en zal waarschijnlijk wel wat awards in de wacht slepen. Het is tegelijk een film met een boodschap: het speelt zich af ten tijde van de Jim Crow-wetten (1880-1965). Jim Crow is een verwijzing naar de minachtende karikatuur van Jim Crow, een zwarte slaaf, door de 19-eeuwse blanke acteur Daddy Rice. De Jim Crow-wetten legden rassenscheiding op, op lokaal en deelstaatniveau in de Verenigde Staten. Ze waren erop gericht om
zwarte Amerikanen te scheiden van de blanke burgers, in publieke instellingen. Ook onthielden ze gekleurde Amerikanen van stemrecht, terwijl dat wel in de grondwet stond.

Je kunt The Banker vanaf januari op Apple TV+ kijken.

Nog meer films en series op Apple TV+
Apple’s originele films komen op de iPhone, iPad, Apple TV en Mac beschikbaar via Apple TV+, de nieuwe tv-dienst. Je kunt hier vanaf 1 november met een 6-koppig gezin naar kijken voor €4,99 per maand. Ook krijg je een jaar gratis toegang als je een recent Apple-product koopt.

Ook voor de kinderen heeft Apple genoeg in petto. Vrijdag publiceerden ze trailers voor Snoopy in Space, Ghostwriter en Helpsters. Alledrie zijn vanaf 1 november op Apple TV+ te zien.

Snoopy in Space:
Snoopy heeft een droom. Hij wil NASA-astronaut worden. Samen met Charlie Brown en de rest van de Peanuts-groep gaat Snoopy op weg naar het International Space Station en vliegt naar de maan.

Ghostwriter:
Een geest heeft het op de boekwinkel in de buurt gemunt. Er komen allerlei fictieve karakters tot leven, die in de normale wereld gaan rondlopen. Vier kinderen gaan het mysterie oplossen.

Helpsters:
Cody en de Helpsters vormen een kleurrijk team van monsters, die het leuk vinden om een probleem op te lossen. Of het nu het plannen van een feestje is, het beklimmen van een berg, of een goocheltruc leren: de Helpsters kunnen alles! Want ze weten: alles begint met een goed plan!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.