Apple en Tim Cook vieren #Pride2017 tijdens wereldwijde parades

Apple deed afgelopen weekend mee aan diverse #Pride2017 parades in San Francisco, New York City, Toronto en andere steden. Bovendien kun je het Apple Watch Pride-bandje nu zelf kopen.

Het is je misschien al opgevallen in sommige Apple Stores: de speciale Pride-armbandjes hebben een prominente plaats gekregen in de vitrines. Net als voorgaande jaren vierde Apple dit weekend Pride 2017 mee tijdens parades in steden als San Francisco, New York City en Toronto. Daarbij deelden ze t-shirts uit met een regenboog Apple-logo en een bord met allerlei teksten. Ook Tim Cook vierde mee via Twitter en wenste alle medewerkers, hun familie en klanten wereldwijd een gezellig evenement.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Eerder deze maand deed Apple het Pride Edition horlogebandje in de verkoop (€60), het speciale horlogebandje dat vorig jaar werd uitgedeeld aan eigen medewerkers die altijd trouw meelopen in de parades. Dit jaar kun je dus ook in Apple-stijl je steun betuigen. Een deel van de opbrengst gaat naar LGBTQ-organisaties.

Pride horlogebandjes in Apple Store

Bekijk ook

Apple steunt #Pride met exclusieve regenboog Apple Watch-bandjes

Apple heeft exclusieve Apple Watch regenboog-horlogebandjes uitgebracht, om 30 jaar samenwerking met Pride te vieren. Ze zijn gemaakt in het kenmerkende regenboogmotief.

Afgelopen weekend vonden er dichter bij huis ook evenementen plaats in Parijs, Madrid, Londen en Oslo. Overigens zullen we in Nederland nog tot 4 augustus moeten wachten totdat de Gay Pride-parade door de grachten vaart. Apple is een van de bedrijven die het meest actief is op het gebied van diversiteit en doet al jarenlang mee aan de parades. Ook Tim Cook loopt wel eens mee en zet zich persoonlijk in voor campagnes rondom gelijkheid. Hij benadrukt regelmatig dat Apple iedereen accepteert, ongeacht wie je bent. Apple protesteert als bedrijf regelmatig tegen wetgeving die discriminerend is voor LGBTQ’s.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juni 2017 om 13:15
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.