Apple test iOS 4.1 met nieuwe iPod touch, iPad en ‘onbekend’ product

De laatste bèta van iOS 4.1 bevat verwijzingen naar drie nieuwe producten: een nieuwe iPod touch, iPad en geheel nieuw 'onbekend' product.

iOS4Apple test intern de volgende grote update voor het iOS-besturingssysteem met verschillende nieuwe producten, zoals een nieuwe iPod touch, iPad en een onbekend product. Dat hebben insiders tegenover AppleInsider verklaard. Volgens deze insiders bevat de laatste bèta van iOS 4.1, die over ‘enkele weken’ ook voor het grote publiek beschikbaar komt, verwijzingen naar deze drie nieuwe producten.

Het zou gaan om zogenaamde ‘configuration descriptors’ die onderdeel uitmaken van de USB-configuratiebestanden. Deze worden door iTunes en accessoires gebruikt om te communiceren met het apparaat. Het eerste product dat in deze bestanden voorkomt is een nieuwe iPod touch, waarover al enige tijd allerlei geruchten de ronde doen. Binnen de code wordt met ‘iPod4,1’ verwezen naar de 4e generatie iPod touch. Hieruit kan worden afgeleid dat Apple het apparaatje niet slechts van een kleine update zal voorzien, maar wederom met een nieuwe iPod touch komt.

Dit blijkt ook wel uit de verschillende geruchten. Als we die mogen geloven krijgt de nieuwe iPod touch namelijk, evenals de iPhone 4, een retina-beeldscherm en zal die zijn uitgerust met twee camera’s waarvan één bedoeld is voor FaceTime-videogesprekken. Uit de ontdekkingen in recente iOS 4.1-bèta’s werd al duidelijk dat Apple van plan is om FaceTime op de iPod touch (een apparaat zonder telefoonnummer) op basis van e-mailadressen te laten verlopen. Naar verwachting is de nieuwe iPod touch een dunnere iPhone 4, inclusief Apple A4-processor.

iOS 4.1-bèta - verwijzingen naar nieuwe producten

De bewuste configuration descriptors die verwijzen naar de drie nieuwe producten.

Ook test Apple de software momenteel met een eerste iPad-revisie. Dat kan althans opgemaakt worden uit de tweede configuration descriptor, ‘iProd 2,1’. Volgens AppleInsider wijst alles erop dat dit een eerste update is van de iPad, omdat de huidige iPad voorafgaand aan de release werd aangemerkt als ‘iProd 1,1’. Dit zou tevens de kleinere 7-inch iPad kunnen zijn, waarover onlangs ook geruchten de ronde deden. Maar het kan ook gewoon een update van de huidige 9,7-inch zijn. Voorlopig kunnen we daarover alleen speculeren.

Daarnaast is er nog een derde configuration descriptor, die verwijst naar ‘unknown hardware’ met een unieke productid van ‘20547’. Verder kan daaruit echter helemaal niets worden afgeleid, behalve dat het wel om een nieuw product moet gaan. Mogelijk gaat het om de nieuwe Apple TV, die volgens de geruchten wordt omgedoopt tot iTV en een versie van iOS in plaats van Mac OS X zal gaan draaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2010, 8:51
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen firmware, geruchten, ios 3, ipad, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.