Kinderboeken op de iPad: Aquilin, Josh en Emma, Prinses Arabella

Drie ideeën om kinderboeken te lezen op de iPad: Het Kleurenschaap en Slik de Slang van Hugo Arends, Josh & Emma op het strand in een Engelstalig ebook en Prinses Arabella wil spelen, gebaseerd op een verhaal over een zwart prinsesje.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kleurenschaapDe iPad is erg geschikt om kinderboeken te lezen. Je heb met één apparaat veel boeken bij de hand, zodat ze nooit verveeld hoeven te raken. In dit artikel stellen we drie nieuwe aan je voor.
Hugo Arends heeft een paar jaar geleden een kinderboekje gemaakt en kwam erachter dat de PDF-versie eigenlijk prima op de iPad te bekijken is. Op aquilin.nl vind je de boekjes ‘Het kleurenschaap’ en ‘Slik de slang’, die je in PDF-formaat kunt downloaden. Daarna zijn ze via iTunes op je iPad te zetten, waar je ze bijvoorbeeld via iBooks kunt lezen. Hugo ontvangt graag mail met bevindingen van gebruikers (e-mailadres is te vinden op de website). Beide boeken zijn gratis te downloaden.

Josh & Emma

josh emmaIs het de bedoeling dat je kinderen Engels leren, dan is er nu een nieuw kinderboek voor de leeftijd 2 tot en met 6 jaar. ‘Josh & Emma go to the beach’ is een educatieve applicatie, waarmee kinderen leren om de getallen, kleuren en namen van objecten te herkennen. Je leert bijvoorbeeld de eigenschappen van rotsen, gras en water. Josh & Emma is een combinatie van een kinderboek en een interactieve applicatie. Het wordt voorgelezen door een kind. De twee hoofdpersonen zijn broer en zus Josh & Emma, die je moet helpen om op het strand te ontdekken wat er zoal te vinden is. Je helpt Josh & Emma bijvoorbeeld met het verzamelen van schelpen, die je in een rode emmer gooit. Je leert daarbij meteen tellen. Alleen Engelstalig.

Downloaden: Josh & Emma go to the Beach (€1,59)

Prinses Arabella

‘Prinses Arabella wil spelen’ is een kinderboek dat al eerder op de iPhone is verschenen. Nu is er een versie uitgebracht, die ook geschikt is gemaakt voor de iPad. Het boek is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar en gemaakt door schrijfster en illustrator Mylo Freeman. Het idee voor het boek ontstond toen Freeman hoorde van een Surinaams meisje dat de hoofdrol in een toneelstuk weigerde omdat ‘er toch geen zwarte prinsesjes bestonden’. Zo ontstond een prentenboek over een donkergekleurd, eigenwijs prinsesje, dat nieuwe avonturen wil meemaken. De kinderen leren daarbij verschillende dieren kennen. Er verschenen al vier boeken met Arabella in de hoofdrol, maar bij de iPad-versie is voor een andere insteek gekozen: een interactief boek met muziek, geluiden en animaties. Door te tikken op het scherm ontdekken kinderen welke verrassingen er in het verhaal zijn verstopt. Het interactieve boek is op meerdere manieren te lezen. Kinderen kunnen op de achterbank gebruik maken van de voorleesfunctie, maar je kunt als volwassene ook met behulp van korte teksten het verhaal in eigen woorden navertellen. Het is ook mogelijk om de tekst helemaal zelf te lezen. Er komen nog meer boeken aan over prinses Arabella.
De boeken zijn in het Nederlands en Engels te gebruiken.

Downloaden: Prinses Arabella wil spelen, iPad-versie (€2,39)

arabella wil spelen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:34
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.