Werknemer in iPhone-fabriek.

Apple’s Voortgangsrapport 2017 verbreekt records: minder koolstof-uitstoot en overwerk

Apple heeft haar jaarlijkse rapport voor werknemers en het milieu vrijgegeven. In dit rapport verantwoordt Apple zich voor de stappen die ze bij toeleveranciers gemaakt hebben voor het verbeteren van werkomstandigheden en het milieu.

Apple heeft haar nieuwe Supplier Responsibility-rapport vrijgegeven. In dit rapport geeft Apple aan hoe de status is rondom toeleveranciers. Het is voor de elfde keer op rij dat Apple een dergelijk rapport uitgeeft. In 2016 heeft Apple samengewerkt met 705 toeleveranciers. Een ander hoogtepunt in het verslag is dat het aantal deelnemers van het Energy Efficiency-programma verdrievoudigd is.

Werknemer in iPhone-fabriek.

Apple Supplier Responsibility 2017

Apple zet zich sterk in voor het milieu en haar toeleveranciers en zet de resultaten van het afgelopen jaar altijd uiteen in het zogenaamde Supplier Responsibility-rapport. Hierin wordt niet alleen ingegaan op de status van toeleveranciers, maar ook hoe Apple om gaat met het milieu. Uit het nieuwe rapport blijkt dat Apple sinds 2013 al 14 miljard liter water bespaard heeft. Ook is 100% van alle chemicaliën uit de productie vrij van door Apple verboden substanties.

Wat betreft werknemers bij toeleveranciers heeft Apple ook een nieuw record gezet. In heel 2016 waren er 705 toeleveranciers werkzaam voor Apple. Bij de werknemers is een 60-uur durende werkweek als maximum gesteld en in 98% van de gevallen is dit ook behaald. Dankzij het hoge deelname aan het Energy Efficiency-programma, waarvan het aantal deelnemers verdrievoudigd is, is er 150.000 ton aan koolstof-uitstoot verminderd. Dit is goed nieuws voor het milieu, want dit staat gelijk aan het van de weg halen van 31.000 auto’s in een jaar tijd. In China is er ook een record gezet, want bij de productielocaties is er geen overtollig afval meer aanwezig.

Werknemers getraind om op te komen voor hun rechten

In heel 2016 heeft Apple de werknemers bovendien weer geleerd wat hun rechten zijn. In 2016 gaat het om 2,4 miljoen werknemers die een training hebben gekregen zodat ze beter weten wat hun rechten als werknemer zijn. Dit moet zorgen voor betere werkomstandigheden bij alle toeleveranciers waar Apple onderdelen koopt. Ook trainingen binnen het Apple’s Supplier Employee Education and Development-programma (SEED) zorgen voor meer kansen voor werknemers, dankzij bijvoorbeeld cursussen in kunst, financiën en vocale trainingen.

Apple Responsibility rapport voor werknemers.

Vorig jaar was het de tiende keer dat Apple haar jaarlijkse rapport over werknemers bij toeleveranciers en het milieu uitbracht. Daarin werd ook een toplijst van alle toeleveranciers vrijgegeven met daarin ook enkele Nederlandse bedrijven. Momenteel is die lijst voor 2016 nog niet beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2017, 16:38
Categorie Apple
Onderwerp milieu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.