Apple Store is weer online, helaas geen iPhone-nieuws

De Apple Store is enkel uren offline geweest. Er zijn geen spectaculaire dingen veranderd. Het enige drastische wat Apple veranderd heeft is de aankondiging van Aperture 3.

Apple Store offlineVanmorgen was het weer zover: de Apple Store ging offline. Altijd een moment waarop de geruchtenmachine weer in volle vaart aan het draaien gaat. Ditmaal waren het voornamelijk i5 en i7-processorupdates, iPad-nieuws en natuurlijk net zoals altijd MacBook Pro’s die een update zouden moeten krijgen. Inmiddels is de Apple Store weer online en is er geen iPhone-nieuws of enig ander nieuws waar over gespeculeerd was. Apple heeft de Apple Store bijgewerkt om Aperture 3 te presenteren. Het programma om foto’s mee te importeren, organiseren, vergelijken, bewerken, delen en printen.


Hoewel het niet direct met de iPhone te maken heeft, willen we toch als service aan onze lezers laten weten wat er nieuw is. Mocht je niet tot de doelgroep van Aperture behoren of zelfs geen Mac bezitten, dan kun je de rest van dit artikel overslaan.

Aperture is met meer dan 200 features uitgebreid. De belangrijkste updates zijn:

  • Gebruik het onderdeel Faces om foto’s te sorteren aan de hand van gezichtsherkenning.
  • Use Places om foto’s te vinden op basis waar ze genomen zijn, aan de hand van GPS-coördinaten van de foto’s.
  • Betere afbeeldingen met niet-destructieve penselen, die randbewust zijn.
  • Je gehele bibliotheek doorzoeken met de nieuwe schermvullende browser.
  • Multimediavoorstellingen maken waarin HD-video, audiotracks en speciaal gemaakte titels met elkaar worden verweven.

Er zijn verder wat ‘Nieuw’-icoontjes weg bij de Macbook, iMac en Mac mini. We zullen toch moeten wachten tot de Apple Store weer offline gaat. Misschien dat er dan wel iPhone-nieuws gegeven wordt.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.