Google Buzz: nieuwe sociale service ook voor iPhone

Google heeft vandaag een nieuwe dienst gelanceerd: Google Buzz. Met Google Buzz kun je op een handige manier je vrienden op de hoogte houden van je bezigheden. Google mengt zich hiermee tussen andere update-je-status giganten als Twitter en Facebook. De dienst zal worden geïntegreerd in Gmail en is ook op de mobiele telefoon te gebruiken. […]

Google heeft vandaag een nieuwe dienst gelanceerd: Google Buzz. Met Google Buzz kun je op een handige manier je vrienden op de hoogte houden van je bezigheden. Google mengt zich hiermee tussen andere update-je-status giganten als Twitter en Facebook. De dienst zal worden geïntegreerd in Gmail en is ook op de mobiele telefoon te gebruiken. Voor Android- en iPhone-toestellen is er een speciale webapplicatie ontwikkeld die vanaf vandaag al te gebruiken is. Door te surfen naar buzz.google.com kun je je status updaten, updates van je vrienden bekijken of die van andere mensen in de buurt.

Om Buzz te gebruiken op je iPhone heb je geen aparte applicatie nodig. Opnieuw dus een dienst van Google die meteen voor de iPhone beschikbaar is zonder dat deze eerst langs het goedkeuringsproces van Apple moet. Je kunt met Buzz zelf kiezen of je je updates alleen aan je vrienden laat zien of aan de hele wereld. Je vrienden worden automatisch gekozen uit de contacten die je het meest mailt vanuit Gmail. Naast het posten van tekst, kun je ook foto’s of video’s plaatsen. Dat laatste is nu overigens (nog) niet mogelijk via de webapp.

Wanneer personen reageren op jouw buzz krijg je hiervan automatisch een notificatie in je Postvak IN van Gmail. Je kunt vanuit deze e-mail vervolgens direct reageren op de Buzz. Wanneer je een bepaalde Buzz leuk vindt kun je dit met een druk op de knop aangeven op dezelfde manier zoals je dat van Facebook kent. Je kunt ook andere diensten zoals Twitter, Google Reader en Picasa integreren met de Buzz service zodat je alle diensten op een plaats samenbrengt.

Om verder een goede indruk te krijgen van Google Buzz kun je het beste onderstaande video bekijken of natuurlijk zelf even surfen naar buzz.google.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2010, 22:09
Categorieën Apple, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.