Apple stelt iOS 6.1.2 beschikbaar, moet Exchange-probleem verhelpen

Apple heeft iOS 6.1.2 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. iOS 6.12 lost Exchange-problemen op maar dicht niet het lek waarmee je het codeslot van het ontgrendelscherm kon omzeilen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 6.1Apple heeft zojuist iOS 6.1.2 beschikbaar gesteld. De software-update moet een paar problemen oplossen waar iOS 6, iOS 6.1 en iOS 6.1 last van hadden. De update biedt volgens Apple een oplossing voor de Microsoft Exchange-bug, die ervoor zorgde dat de iPhone-batterij sneller leeg ging en dat er continu verbinding werd gemaakt met de Exchange-servers. Zoals het nu lijkt heeft iOS 6.1.2 niet het gat gedicht die het mogelijk maakte om het codeslot te omzeilen en de Telefoon-app van een beveiligde iPhone te gebruiken.

Je kunt iOS 6.1.2 installeren door vanuit de instellingen van je iPhone te gaan naar ‘Algemeen’ en te kiezen voor ‘Software-update’. Lees je dit artikel kort na publicatie, dan kan het zijn dat de update nog niet direct bij jou beschikbaar is. We raden je aan om het dan over een paar minuten weer te proberen. Wil de download van iOS 6.1.2 niet starten, dan kan het zo zijn dat Apple’s servers overbelast zijn door de overdonderende vraag. Waarschijnlijk werkt de update wel gewoon als je het later vandaag of morgen weer probeert.

Het Britse Vodafone vond de problemen met 3G belemmerend genoeg om een update naar iOS 6.1 af te raden. Meerdere Nederlandse bedrijven vertelden ook aan iPhoneclub dat ze iOS 6.1 niet op de werkservers mogen gebruiken, omdat dit voor problemen zorgt. Apple maakte eerder al bekend dat een update de problemen zou oplossen. Later werd ook een oplossing voor het codeslot-probleem beloofd.

Apple bracht eind januari iOS 6.1 uit, waarin onder andere verbeteringen voor LTE, Siri en iTunes Match te vinden waren. iOS 6.1.1 volgde in februari en kwam alleen uit voor de iPhone 4S. Deze software-update loste problemen bij het maken van 3G-verbindingen op.

Team evad3rs heeft inmiddels gemeld dat de jailbreaktool evasi0n 1.4 met ondersteuning voor iOS 6.1.2 (untethered) te downloaden is op evasi0n.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 12:12
Categorie iOS
Onderwerpen ios 6, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.