Patent: beperkte trillingen op iPhone-scherm voor haptische feedback

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe een iPhone op een specifiek deel van het scherm kan trillen als je een knop indrukt.

iOS keyboardEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe een trilmotor een specifiek deel van een touchscreen kan laten trillen, om je beter te laten voelen wat je precies doet zonder naar het scherm te kijken. De technologie kan gebruikt worden bij een virtueel toetsenbord op het iPhone-scherm, maar ook voor andere aanraakelementen op het touchscreen. Het patent kan op een stapel met aanwijzingen dat Apple kijkt naar methoden voor haptische feedback op de iPhone: patenten wijzen al langer naar manieren waarop je kunt ‘voelen’ wat je op een touchscreen doet.

Het patent beschrijft hoe er onder een touchscreen op meerdere plekken trilmotoren geplaatst worden, om dit deel van het touchscreen bij aanraking te laten trillen. Dit kan bijvoorbeeld onder een toetsenbord, maar ook op een plek waar veel apps knoppen hebben. Zo kan een trilling linksboven in het scherm gebruikt worden als je terug gaat via de gebruikelijke knop binnen een app.

Het idee doet enigszins denken aan de trilfeedback van Android-telefoons. Apple lijkt echter de trilling te willen beperken tot enkel een specifieke plek van het scherm, waardoor het bijvoorbeeld lijkt alsof je een echte knop bedient. Bij Android-telefoons is de trilling niet locatiegebonden.

Apple diende het patent in juli 2009 al in, maar hij werd onlangs pas onthuld. Of Apple concrete plannen heeft met het patent is nog de vraag.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2013, 18:10
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.